4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kayıp zengin yaşlıların oğlu tutuklandı

Bursa'nın İznik ilçesinde 2 yıl önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan milyoner yaşlı çiftin oğulları, anne ve babasını kaçırdığı iddiasıyla tutuklandı.

Polisler, kayıp çiftin cesedini bulabilmek için İznik'te çok defa kazı gerçekleştirmiş, bir bulgu elde edememişti.

İznik Beyler Mahallesi Atatürk Caddesi'nde oturan Ahmet Refik Ö. (82) ve eşi Emine Ö. (73), 2 yıl önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Yaşlı çiftin evinden ses çıkmaması üzerine şüphelenen komşuları durumu polise bildirmiş, olay yerine gelen polis, cumhuriyet savcısı gözetiminde yaptığı kazıda bir sonuç elde edememişti.

4 milyon liralık mal varlığı olan İznikli emlak zengini çiftin Türkiye'nin her yerinde aranması için İznik Cumhuriyet Savcılığı da talimat çıkarmıştı. Yaşlı çiftin Bursa'da oturan emekli öğretmen kızı Zeliha Bedel (55) ve Çanakkale'de oturan ortanca oğlu emekli Astsubay Kamil Ö. (50), anne ve babalarını İstanbul'da yaşayan en küçük kardeşleri Kenan Ö.'nün kaçırdığını savcılıktaki ifadelerinde iddia etmişlerdi. Kenan Ö. ise anne ve babasını bulana 200 bin lira vereceğini açıklamıştı.

SAVCILIK TUTUKLAMA KARARI ÇIKARDI
2 yıldan beri yaşlı çifti oturdukları evin fosseptik çukurlarında bile arayan İznik Cumhuriyet Savcılığı, aldığı ifadeler doğrultusunda anne ve babasını kaçırdığı şüphesiyle çiftin küçük çocukları Kenan Ö. (48) hakkında tutuklama kararı çıkardı. Aylarca ikamet ettiği İstanbul'un değişik bölgelerinde aranan Kenan Ö., Gaziosmanpaşa semtinde polisler tarafından yakalandı. Mahkeme tarafından tutuklanan şahıs, Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Daha önce Fransa'da bir kişiyi yakarak öldürdüğü öne sürülen ve evrakta sahtecilik gibi birçok suçtan sabıkası bulunan Kenan Ö.'nün anne ve babasının kaçırılmasıyla ilgili ifade vermek üzere İznik Cumhuriyet Savcılığı'na getirileceği öğrenildi. Şahsın ifadesi doğrultusunda yaşlı çiftin hayatta olup olmadıkları ve nerede oldukları da gün yüzüne çıkacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 16:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?