3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kaynak sularına sıkı takip

Bursa İl Özel İdaresi tarafından kiralanan kaynak suları, takılacak debimetrelerle takip edilecek. Özel idare, kira şartnamesinde belirtilen miktardan fazla su kullanılmasını önlemek için sıkı denetimler yapacak. 

İklim değişiklikleri sonucu kuraklık tehlikesi artarken, yer altı kaynak sularının önemi de artmaya başladı. Dünya üzerinde birçok bilim adamının gelecekte suyun, petrol kadar değerli olacağını açıklaması, büyük şirketlerin gözünü su pazarına dikmesine sebep oldu. Geçmişte düşük fiyatlarla kiralanan su kaynakları, bu yıl özel idare tarafından gelir getirecek şekilde kiralandı. Su kaynaklarının kiralanan litreden fazla kullanılmasıyla ilgili şikayetlerin artması, özel idareyi harekete geçirdi. Su kaynaklarının başına takılacak debimetrelerle, kullanılan su miktarı kontrol altına alınacak. Suların çeşitli yöntemlerle kaçak olarak tesise giriş yapılması halinde ise, tespit edilen işletmenin ruhsatı iptal edilecek. Yetkililer kiralama konusunda titiz davrandıklarını belirterek, kaynakların en faydalı şekilde kullanılacağını ifade ediyor. 

KAYNAKLARDAN 5 MİLYON YTL GELİR 

Bursa İl Özel İdaresi, kiraladığı su kaynaklarından bu yıl yaklaşık 5 milyon YTL gelir elde etti. Litresinin yıllık 150 bin YTL'den kiralanan su kaynakları, özel idareye ciddi şekilde gelir getirdi. Yer altı su kaynakları açısından zengin ve kalite bakımından değerli olan Bursa'nın suları, girişimciler tarafından büyük ilgi görüyor. Türkiye ve dünyanın ünlü markalarının tesisleşmek için yüzünü Bursa'ya çevirmesi su kaynaklarının değerini bir kat daha artırdı. Taleplerden memnun olan özel idare ise denetim ve kiralamalarla kaynak potansiyelini en faydalı şekilde değerlendirmek istiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 13:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?