4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Kaynak' zanlılarına 95 yıl hapis

Bursa'da polisin gerçekleştirdiği "Kaynak" operasyonu kapsamında 5 ilden aldıkları çalıntı otomobillere aynı marka hurda araçların şasi ve motor numaralarını takıp piyasaya sürdükleri iddia edilen sanıklara ceza yağdı. 1'i beraat eden 6 sanık, toplam 95 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi, suç amacıyla örgüt kurmak, kamu kurum ve kuruluşların v.b. tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından 20'şer yıla kadar hapisleri talep edilen S.K. (34), C.D. (45), Ş.Ş. (31), B.G. (35) B.Ş. (32), A.G. (37), son kez hakim karşısına çıktı.

Haklarındaki iddiaları yalanlayan sanıklar, son sözünde suçsuz olduklarını söyledi. Davanın müştekileri S.D., F.A., S.G., H.S., E.Ş. ve İ.G.'nin şikayetçi olmasını göz önünde bulunduran mahkeme, sanıklara ceza yağdırdı.
Sanıklardan S.K.'ye 43 yıl 11 ay 15 gün, C.D.'ye 15 yıl 5 ay, Ş.Ş.'ye 13 yıl 4 ay, B. G.'ye 15 yıl 5 ay, T.Ş.'ye 6 yıl, A.G.'ye ise 1 yıl 5 ay, 15 gün hapis cezası veren mahkeme, B.Ş.'nin ise beraatına karar verdi.

Örgütün liderliğiyle suçlanan C.D., ilk duruşmada verdiği ifadesinde, "Ben Kestel'deki yeddiemin deposu olarak da kullanılan otoparktaki 20-30 hurda ya da ağır hasarlı aracı satmış olabilirim. Araçların şase numaralarını değiştirmedim. Sanıklardan da sadece S.K.'yi tanırım. Sahtecilik ve dolandırıcılık iddialarını kabul etmiyorum" demişti. Örgüt liderliğiyle suçlanan diğer sanık S.K. de araç alım satımı yaptığını ifade ederek, "Değiştirildiği iddia edilen araçların motor ve şasi numaraları uygundur.Değiştirilmesi mümkün değil. Suçsuzum" diyerek kendini savunmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 10:43:07
Güncelleme :4 Mart 2009 Çarşamba 10:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?