4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kaza mağduru köpek hayata döndü

İzmir'de geçirdiği trafik kazası sonucunda 3 ayağı kırılan av köpeği, ameliyat sonrasında takılan koltuk değnekleri sayesinde iyileşerek yeniden yürümeye başladı.

Edinilen bilgiye göre, İsmail Güler'e (56) ait 4 yaşındaki 'Patpat' isimli dişi av köpeğine, Ramazan Bayramı arifesinde araba çarptı. Çarpmanın neticesinde köpeğin bacakları kırıldı.

Köpeğini Balıkesir ve Bursa'da birçok hayvan hastanesine götüren İsmail Güler, Ramazan Bayramı sebebiyle kimsenin kabul etmediğini belirterek son çare olarak Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağı'na başvurduklarını söyledi. Burada tedavi altına alınan köpeğin çekilen röntgeninde, iki ön bacağı ile arka sağ bacağında kırık olduğu tespit edildi. Op. Dr. Aysu Altıkerdeşler İlman ve ekibi tarafından ameliyata alınan sevimli köpeğin kırılan ayaklarına platin takıldı.

Ameliyat sonrasında hareket etmesi gereken Patpat'a son olarak 'Thomas Splint' ismi verilen koltuk değnekleri takıldı. Bu sayede koltuk altından destek alan ve ayaklarına yük binmeden durabilen sevimli köpek, hızla iyileşmeye başladı.
137 gün boyunca sürekli kontrol altında tutulan Patpat'ın koltuk değnekleri önceki gün çıkarıldı. Sevimli köpeğin koltuk değnekleri olmadan da yürümesi ise herkesi sevindirdi.

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi Veterineri Op. Dr. Aysu Altıkardeşler İlman, operasyonun başarılı geçtiğini belirterek, "Köpek bize geldiğinde kazanın üzerinden çok zaman geçmişti. 3 bacağı kırıktı. Böyle bir durumda köpeğin hayatını idame ettirmesi çok zordu. Hasta sahibine ameliyat sonrasında çok iş düştü.

Biz de 'Thomas Splint' desteklerini hazırladık. Ameliyat sonrasında bunları kullanarak 2-3 günde köpek ayağa kalkmayı başardı. Bugün de koltuk değneklerini çıkarıp ayaklarının üzerinde durmasını sağladığımız için çok mutluyuz. Ama geçen 137 gün Patpat için hiç kolay değildi. Bu süre içinde birçok operasyon daha geçirdi. Zaman zaman ayaklarına takılan vidalar gevşedi, çiviler yerinden oynadı. Bunları sürekli yeniledik. Veterinerliğin en zor yanı hastalarımıza söz dinletemiyor olmamızdır. Zaman zaman umutsuzluğa kapılsak da bugün Patpat'ın yürüyor olması bizi çok mutlu etti. Patpat bundan sonra kendi hayatını kimsenin yardımı olmadan idame ettirebilecek" diye konuştu.

Patpat'ın sahibi İsmail Güler ise köpeğinin tekrar yürümesini sağlayan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi veterineri ve çalışanlarına teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 14:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?