3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kaza sonrası mahalleli yolu kapattı

Bursa'da yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı bir adamın hayatını kaybetmesi üzerine ayaklanan halk, yolu oturarak trafiğe kapattı.

Bölgeye çok sayıda polis, jandarma ekibi sevk edilirken, sakinleştirilemeyen kalabalık muhtarın evini bastı.


Edinilen bilgiye göre, saat 20.00 sıralarında Millet Mahallesi Aygün Sokak üzerindeki evinden teravih namazı için ayrılan Hasan Çelik (64), Çevre yolu Millet Mahallesi lambalarında yolun karşısına geçmeye çalışırken, kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen bir otomobilin çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazaya sebep olan ve plakası alınamayan beyaz renkli otomobilin sürücüsü kaçarken, olaya tepki gösteren mahalleli ayaklandı. Daha önce de aynı yolda üst geçit olmadığı için bir çok ölümlü
trafik kazası olduğunu söyleyen öfkeli kalabalık, yolu trafiğe kapattı. Bölgeye çok sayıda polis, jandarma ve çevik kuvvet ekibi sevk edilirken, sakinleştirilmeye çalışılan yaklaşık 500 kişi, Millet Mahallesi Muhtarı Ali Avtaş'ın evini bastı. Evin kapılarını tekmeleyerek, camları yumruklayan mahalle sakinlerini güvenlik ekipleri güçlükle yatıştırdı.


Bu arada olay yerinde hayatını kaybeden 5 çocuk babası Hasan Çelik'in yakınları ise sinir krizleri geçirdi. Fenalaşan maktulün oğlu Ali Çelik'e olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından sakinleştirici iğne yapıldı. Kardeşinin kimliğinin teşhisi için cesedi gösterilen ağabey Dursun Çelik ise fenalık geçirdi. Yaşlı adamın yakınlarının feryatları yürekleri dağlarken, mahalle sakinleri tarafından teselli edilmeye çalışıldı.


Yolda daha önce de birçok ölümlü trafik kazası yaşandığını, her seferinde bir kişiyi kurban verdiklerinden yakınan öfkeli vatandaşlar, "Çocuklarımızı okula göndermekten korkuyoruz. Onlar okuldan gelene kadar kuşkularımız bitmiyor. Yetkililerin bir an önce üst geçit yapmalarını istiyoruz. Bizim canımız gidiyor, bu kimsenin umurunda bile olmuyor. Gerekirse eylem yapıp, meselemizi yetkililere aktaracağız. Net bir cevap gelene kadar da yolu trafiğe açmayacağız" dedi.


Kapatılan yolda araçlarını stop eden sürücülerin bazıları otomobillerini çalıştırmaya çalışınca öfkeli mahalle sakinlerinin hışmına uğradı. Cumhuriyet Savcısı olay yerinde inceleme yaparken, güvenlik güçleri de halen kapalı olan yolu açmaya çalışıyor.

İha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 02:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?