4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kaza yaptığını inkar etti

Bursa'da alkollü sürücü, yolcu minibüsüne çarptığını fark etmeden 5 kilometre yol gitti. Kazada araçta bulunan arkadaşı da yaralanan ve polislere yakalanmamak için galeriye girerek müşteri kılığında otomobil bakan sürücü, polis tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İnegöllü oldukları öğrenilen A.Y. (47) ve B.T. (51), Bursa'da alkol aldıktan sonra 16 F 7040 plakalı otomobille yola çıktı. Aşırı alkollü olan sürücü A.Y., Santral Garaj civarında 16 M 0414 plakalı minibüse çarparak hızla Ankara istikametine doğru uzaklaştı. Otomobilini hava yastıklarının açılmasına ve ön camının kırılmasına rağmen kaza yaptığını fark etmeyen A.Y., daha sonra aracı Erikli Mahallesi'ndeki bir benzin istasyonuna park etti.

İstasyon görevlilerinin kaza yapan otomobili ve içindeki yaralıyı fark etmesi üzerine olay yerine polis ve ambulans çağrıldı. Yaralı ve aşırı alkollü olan B.T., 112 ambulansı ile hastaneye kaldırıldı. Sürücü A.Y. ise, polis ekiplerine yakalanmamak için benzin istasyonu yanında bulunan galeriye girerek, kendisine otomobil alacağını söyledi.

Ancak benzin istasyonundaki güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, sürücünün A.Y. olduğunu belirledi. Kendisine 'Sürücü sen misin?' şeklinde soran polis ekiplerine müşteri olduğunu, otomobili görmediğini ve kendisine araba baktığını söyleyen A.Y., güvenlik kamerasında görüntüsünün olduğunun hatırlatılması üzerine, "Ben yardım etmeye gittim. Polisler gelince hemen ayrıldım. Siz manyak mısınız, benim kaza yapmış bir halim var mı?" dedi.

Kendisini görüntüleyen basın mensuplarına da, "Yarın beni Ergenekoncu da yaparsın. Benim Kenan Evren ile bağlantım var. Buraya araba almaya geldim" diyen A.Y., polis tarafından gözaltına alındı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 10:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?