6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kazadan dram çıktı

Bursa'da 25 senelik evli çiftin çocukları olmadığı için yurttan aldıkları 7 yaşındaki evlatlık, otomobilin altında can verdi.

Millet Mahallesi'nde oturan ve bir işyerinde işçi olarak çalışan Yusuf Öner (46) dün ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencisi çocukları Orhan, eşi Safinaz Öner (45), kardeşi Nasıh (40) ve yengesi Ayşe Öner (39) ile birlikte Küçükbalıklı Mahallesi'nde oturan bir akrabalarının evine taziyede bulunmak üzere yola çıktı.

Saat 20.30 sıralarında yürüyerek evlerine gitmekte olan Ayşe Öner ile elinden tuttuğu üvey oğlu Orhan Öner'e karşı yönden gelen sürücüsü ve plakası belirlenemeyen beyaz renkli bir minibüs çarptı. Yusuf, Safinaz ve Nasıh Öner'in kaçarak kurtulduğu kazada 4 çocuk annesi yenge Ayşe Öner ile üvey baba Orhan Öner ağır yaralandı. Olay yerine gelen 112 ambulansı ile hastaneye kaldırılan yaralılardan talihsiz çocuk yolda yaşamını yitirirken kaburgaları ve bacakları kırılan Ayşe Öner ise yoğun bakımda tedavi altına alındı.

KAZADAN DRAM ÇIKTI

Kazada hayatını kaybeden ve geçen yıl sünnet cemiyeti yapılan Orhan Öner'in annesinin yaşadığı psikolojik problemler sebebiyle devlet korumasına alındığı öğrenildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Sırameşeler Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan 7 yaşındaki Orhan Öner'in 3 yıl önce çocukları olmayan Öner ailesine evlatlık verildiği öğrenildi.

KAZAYI DUYAN BABA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Olayın ardından yurt müdürünün haber verdiği Orhan Öner'in gerçek babası Zeki Arman gözyaşlarına boğuldu. Maddi durumunun sıkıntılı olmadığını ifade eden baba, "Eşimin psikolojik sıkıntıları olması sebebiyle 3 çocuğum devlet korumasına alındı. Ben kimseye evlatlık verilmesini istemiyordum. Kazayı duyunca elimdeki telefon yere düştü. Ben hakkımı arayacağım. 2 çocuğum daha yurtta. Birisiyle görüşüyorum ama diğeri ile görüştürmüyorlar. Bu benim hakkım değilmi. Ben baba değilmiyim" dedi.

Minik çocuğun üvey dayısı Cemil Tongal ise, "Bizim gerçek çocuğumuz olsa belki bu kadar üzülmezdik. Canımızdan bir parça koptu. Çok seviyorduk" diye konuştu.

Orhan Öner'in okuduğu Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İlköğretim Okulu 1/C sınıfı öğrencileri ise arkadaşlarının ölümünden habersiz ders işledi. Minik öğrencinin sırası ise boş kaldı.

...
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 14:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?