4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kazak Başkan'dan ziyaret

Osmangazi Belediyesi'nin kardeş şehri Kapçıkay'ın yeni başkanı Navruzbay Taubayev, kendisi gibi yeni seçilen Başkan Mustafa Dündar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Dündar, hızla gelişmekte olan kardeş şehrin belediye başkanına çarpık yapılaşma uyarısında bulunarak, "Biz kentimizi yıkarak güzelleştirmek zorunda kalıyoruz, siz de bu durumla karşı karşıya kalmayın" dedi.


Taubayev, Kazakistan'ın önemli kentlerinden biri olan Kapçıkay'ı turizm merkezine dönüştürmek istediklerini söyledi. Taubayev, bunun için kardeş şehir Bursa'nın yatırımcıları, mimarları ve müteahhitlerinden yararlanmak istediklerini ifade etti. Taubayev, Kapçıkay'ın çevresinde uydu kentler oluşturmayı planladıklarını, yeni fabrikaların kurulacağını, Kapçıkay - Almaata arasına 6 şeritli geniş otobanlar yapılacağını belirterek, "Bunun için desteğe ihtiyacımız var. Sizlerin birikimlerinden yararlanmak istiyoruz" dedi.


Başkan Dündar ise, kendisi gibi göreve yeni gelen Başkan Taubayev'e iyi dilekleri için teşekkür ederek, "Kardeş şehrimizin belediye başkanına başarılar diliyorum" dedi. SSCB sonrasında orta Asya'da oluşan devletlerin özellikle şehircilik konusunda ciddi bir atılım içinde olduklarını söyleyen Dündar, konuk belediye başkanına "Belediye başkanı olarak yaşanan bu sürecin en önemli noktasında bulunuyorsunuz. Gelecek nesiller sizlerin planladığı modern şehirlerde yaşayacaklar. Bugün enerjimizin en büyük kısmını kaçak ve çarpık yapılaşmaya harcıyoruz. Yıkarak yeni modern şehir oluşturmaya çalışıyoruz. Siz de enerjinizi bu için harcamak zorunda kalmayın" dedi.


KAPÇIKAY'A OSMANGAZİ İZİ
Osmangazi Belediyesi hayırseverlerin desteğiyle kardeş şehir Kapçıkay'a erken dönem Osmanlı mimarisinin örneklerini barındıran bir cami yaptırıyor. Osmangazi Camii adını alacak olan bina 1500 metrekare alana inşa edilecek. 885 metrekare ibadet alanı olan cami 800 kişi kapasiteli olacak. Cami aynı zamanda bir sosyal tesis olarak planlanıyor. Kütüphanesi, toplantı salonları ve derslikleriyle çok amaçlı bir cami olacak olan projeyi hazırlayan Sözüneri Mimarlık, Dündar ve Taubayev'e bilgi verdi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 11:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?