6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kelepçeli tefeci çetesine baskın

KELEPÇELİ TEFECİ ŞEBEKESİNE POLİS BASKINI

Bursa'da, ekonomik kriz sebebiyle zora düşmüş esnafa yüzde 25 faizle para vererek ödeme güçlüğü çekenleri silah ve kelepçelerle tehdit ettikleri iddia edilen bir şebekeye yönelik operasyonda, 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye, son zamanlarda tefecilere yönelik şikayetlerin artması üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri harekete geçti. Ekonomik kriz sebebiyle zora düşmüş esnafa yüzde 25 faizle para verdikleri iddia edilen ve borcunu ödeyemeyen kişileri silah ve yanlarında taşıdıkları kelepçelerle tehdit ettikleri tespit edilen şüphelilerin yakalanması için şehir merkezi ve Kestel ilçesine operasyon düzenlendi.

Borcunu ödeyemeyenleri kredi kartıyla beyaz eşya ve mobilya aldırarak senetleri iade etmeyip icraya verdiği ileri sürülen ve şehir merkezindeki yaklaşık 25 kişiyi tehdit ettikleri belirlenen çete üyeleri, evlerine yapılan şok baskınlarla yakalandı. "Yaralama" ve "silahla tehdit" suçundan sabıkası bulunan Veysel Ç. (42) liderliğindeki Ahmet D. (36), Hakan T. (34), Yılmaz Y. (33) ve Sinan T. (36), "silahlı suç örgütü kurmak ve tefecilik yapmak" suçlarından adliye sevk edildi.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bulunan 2 silah, 3 kurusıkı tabanca ve kelepçelere de el koyuldu. Çekindikleri için müracaatta bulunmayan mağdurların sayısının artması bekleniyor.

KELEPÇELİ TEFECİ ŞEBEKESİNE POLİS BASKINI
KELEPÇELİ TEFECİ ŞEBEKESİNE POLİS BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 15:23:04
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 18:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?