4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Keles yolu zift içinde

Bursa-Keles yolunda devam eden çalışmalar hafta sonu Kocayayla'ya yola çıkan sürücüleri canından bezdirdi. Yollarda seyreden araçlar zifte bulanırken, uzun kuyruklar oluştu.

Keles yolunda devam eden yol çalışmaları çerçevesinde asfaltlanacak bölgelere zamansız atılan zift sürücülerin tepkisini çekti. Hafta sonu Kocayayla ve Keles'e giden araç sürücüleri ziftli yolda zor anlar yaşarken, uzun kuyruklar oluşturdu. Sürücüler, zift kaplı yolu en az hasarla atlatabilmek için ortalama 20-30 kilometre süratle gidince trafik kilitlenme noktasına geldi. Zift dökülen bölümün başlangıcında herhangi bir uyarı işareti koyulmadığı için, bozuk zemine girerken öndeki araçların ani fren yapması sonucu çok sayıda kaza tehlikesi de yaşandı.

Gün boyu adeta sürücüleri direksiyon başında cambazlık yapmaya zorlayan yol şartları, birkaç küçük maddi hasarlı kazaya da sebebiyet verdi. Normalde 1 saatte kat edilen dönüş yolu, 2 saatte alınabildi. Zift dökülen kısımda hız kesmelerine rağmen araçlarının yine de zifte bulandığını belirten vatandaşlar, "Böyle rezalet olmaz. Elbette yol çalışmasının yapılması gerekli, ama zift dökme işlemi için haftanın diğer günleri dururken neden binlerce insanın Kocayayla'ya çıktığı hafta sonu tercih ediliyor? Bu işlem trafik yoğunluğunun daha düşük olduğu hafta içi günlerde yapılsa, bu kadar araç zarar görmezdi. Şenlik dönemine girildiği bugünlerde atılacak asfalt dolayısıyla oluşacak mıcırlı yol birçok kazaya da davetiye çıkartacak" diyerek tepki gösterdi.

Çalışmaların yaz aylarında yapılmasına tepki gösteren yöre halkı da, "İlk bahar ve sonbahar da çalışmalar duruyor. Yazın tam yolların hareketli olduğu dönemde yollara ya asfalt atılıyor, ya da toprak çalışmaları yüzünden yollar toz duman içinde kalıyor. Bu durum trafik kazalarına davet çıkatıyor" diyerek şikayetlerini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 13:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?