3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Keles'e termik santral müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Keles ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Çelik, köy halkının istemesi halinde Harmanalan Köyü mevkiine termik santral yapılabileceklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yerel seçimlere sayılı günler kala Keles ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Baraklı Köyü'nde vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Çelik, vatandaşların meselelerine kulak verdi. Daha sonra beraberindeki İl Başkanı Sedat Yalçın ve Kadın Kolları Başkanı Tülin Kara ile birlikte Keles'e giden Bakan Çelik, ilçede kurulan kadınlar lokalinin açılışını yaptı. Burada AK Parti'nin kadınlar ve gençlere yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Çelik, daha sonra ilçe belediyesini ziyaret etti.

Ziyaret sonrası belediye önünde vatandaşlara hitap eden Bakan Çelik, dağ yöresini kalkındırmaya yönelik çalışmaları anlattı. Daha önce Kozağacı bölgesine yapılması planlanan termik santrali köylülerin istememesi üzerine iptal ettiklerini kaydeden Çelik, "Şimdi Harmanalan köylülerinin bölgelerine termik santral yapılması yönünde istekleri var. Bölge halkının tamamının görüşünü alırız ve fikir birliğine varırsak buraya termik santral yapabiliriz. Bizi yönlendiren halktır. Halkın istemediğini yapmayız ama halktan gelen talebi de değerlendiririz. Termik santral da istenirse Harmanalan köyüne yapılır" dedi.

Çelik, Keles-Bursa yolu için Devlet Planlama Teşkilatı'ndan 1 milyon TL'lik kaynağın aktarıldığını da belirterek, yol çalışmalarının yıl sonuna kadar Doğancı Barajı'na kadar tamamlanacağını ifade etti. Keles Devlet Hastanesi'nin de kademeli olarak büyütüleceğini kaydeden Çelik, vatandaşların meselelerini de dinledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 13:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?