4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Keles'te tarihi şenlik

Bursa'nın Keles ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan Kocayayla Şenlikleri'nin 44.'sü bu yıl yapıldı.

Yapılan şenlikte Türk Cumhuriyetlerinden Türkmenistan, Azerbaycan,Kazakistan,Kırgızistan,Özbekistan, Kafkasya, Kırım Türkleri Şölene renk kattı. 700 yıllık geçmişi bulunan Kocayayla şöleninin adı "Kocayayla Türk kültürü şöleni" oldu.

1 Murat'ın savaş hazırlığı yaptığı Kocayayla'ya Bursa ve çevre illerden gelen yaklaşık 10 bin Osmanlı ordularının eski talimgahında güzel bir gün geçirdi. Şölene AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, Bursa Vali Yardımcısı Adnan Kayık katıldı.

Keles Belediye başkanı yaptığı konuşmada, 44 yıldan beri devam eden şöleninin Bursa'nın en köklü şöleni olduğunu ifade ederek, "Orta asyadaki Keles'i bulduk bundan sonra Keles Kocayayla içerisinde Türk boyları şöleni yapacağız."dedi.

AK Parti Milletvekili Mehmet Ocaktan ise Türkiye'nin geçmişte bir medeniyetin varisi olduğunu ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyesi olmak istediğini ancak bunun engellendiğini söyledi. Şenlikte Keles'li üreticiler arasında kiraz yarışması düzenlendi ve dereceye girenlere altın hediye edildi. OŞölende, mahalli sanatçılar ve TRT sanatçıları Ayşen Birgör, Tuğba Ger ile Tülin Berbergil söyledikleri parçalarla vatandaşları coşturdu.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 11:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?