3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kendi kızına uyuşturucu sattırdı

Osmangazi İlçesi'nde kızına zorla uyuşturucu hap sattırdığı öne sürülen baba, kızının ihbarı üzerine gözaltına alındı ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, Kızyakup Mahallesi'nde düzenlenen operasyonda, polis ekiplerinin yanına gelerek, babası Mustafa D.'nin (30) kendisine zorla uyuşturucu hap sattırdığını iddia eden 10 yaşındaki D.D., Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ifadesinin alınmasının ardından Sırameşeler Rüştü Burlu Çocuk Yurdu'nda koruma altına alındı. 

Babasının kendisine uyuşturucu hap verdikten sonra, bunları okul önlerinde 5 YTL'den satması için baskı yaptığını öne süren D.D., "Babam beni dövüyordu. Okulların önünde hap sattırıyordu, ben de onun için polise gittim. Başka insanlar geliyordu ve benden 'abla hap versene' diye hap istiyorlardı. İnsanlar zehirlenmesin diye hiç hap satmadım, bunun için de babam beni dövüyordu. Ona defalarca böyle birşeyi bilmediğimi, insanları zehirlemek istemediğimi söyledim ama beni dinlemedi" dedi. 

Öte yandan Roman vatandaşların oturduğu mahalleye yapılan operasyon sırasında, polis tarafından belirlenen evlerin arasında kendi babannesinin evinin de olduğunu belirten D.D., "Polisleri ilk babaannemin evine girdiklerinde gördüm ve yardım istedim" dedi. 

Babasını bir daha görmek istemediğini de sözlerine ekleyen D.D., "Babamın serbest bırakıldığını duydum. Haberim var. Beni almaya gelirse yurttakiler beni babama vermeyecekler. Bana söz verdiler. Beni annem almaya gelecek ve yeniden okuluma, arkadaşlarıma geri döneceğim" diye konuştu. 

D.D.'nin akrabası olduklarını ve onu almaya geldiklerini belirten 14 yaşlarındaki 2 kız çocuğu ise, "Aynı mahalle içerisinde herkes esrar içiyor. Küçük çocuklara okulların önünde e. sattırıyorlar. Kağıdın içine hapları sarıp, hamurgerlerin içerisine koyuyorlar, öğrencilere satıyorlar. Gençler mahalleye gelip uyuşturucu hap alıyor" ifadelerini kullandı. 

Kız çocukları ayrıca, mahalle içerisinde r. diye bilinen hapların 1 YTL, extacy hapların 7 YTL'ye, esrarın ise 5 YTL ye satıldığını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 19:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?