3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kendini yakmaya kalkıştı

Bursa'da, açtığı davanın 11 yıldır sonuçlanmamasına tepki gösteren bir şahıs adliye merdivenlerine benzin döküp ateşe verirken, kendisini de yakmaya kalkıştı.

Edinilen bilgiye göre 11 yıl önce Ahmet T. isimli polis memuru, kullandığı özel otomobil ile Soner U.'ya (39) çarptı. Kaza sonrası hukuk mücadelesi başlatan Soner U., bu sırada davaya bakan 3 avukatı hakkında da harç paralarını yatırmadıkları iddiasıyla şikayetçi oldu.

Sabah saatlerinde Bursa Adliyesi'ne gelen Soner U., Bursa 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam eden manevi tazminat davasının bugün de karara bağlanmaması üzerine çılgına döndü. Adliye girişine döktüğü benzini ateşleyen Soner U., ardından elinde tutuğu çakmakla kendini yakacağını söyledi. Adliye önünde heyecana sebep olan şahıs, arkasından yaklaşan bir polis memuru tarafından yere düşürülerek etkisiz hale getirildi.

Gözaltına alınan şahıs, "Bu nasıl adalet?" diyerek davasının sonuçlanmamasına tepki gösterdi. Şoförlük yaptığı öğrenilen Soner U., ifadesi alındıktan sonra Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan şahıs, "Bu eylemi sesimi duyurmak için yaptım. Kendimi yakacak kadar deli değilim. Dava Karacabey'de başladı. Bursa'da ve İstanbul'da devam etti. Hiçbirinden sonuç çıkmadı" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 14:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?