4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Kene avcıları' doğaya salındı

KENE SAVAŞÇISI SÜLÜNLER DOĞAYA SALINDI

Bursa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından süne ve keneyle mücadele için yetiştirilen 300 sülün, avlanmanın yasak olduğu bölgede tabiata salındı.

Karacabey Ovakorusu Sülün Üretme İstasyonu'nda 2008 yılı içerisinde yetiştirilen 8 bin Kafkas sülününden 300 tanesi, Tarım İşletmeciliği Geliştirme Merkezi içerisinde bulunan araziye bırakıldı. Şafak vakti gerçekleştirilen etkinliğe Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, İl Çevre Müdürü M.Müfit Aydın ve Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Adnan Gençer de katıldı. Özellikle Akarsu deltalarına, ova arazilerine ve su basan ormanlık alanlara bırakılan sülünler, ekili arazide bulunan süne ve

keneleri yiyerek beslenecek. Sülünlerin ayrıca tabiatta nesli tükenen hayvanlarının popülasyonunun artmasında da etkili olacağı bildirildi.

Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, bu tür bir etkinliğin doğanın geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.

Süne ve keneye karşı ilaçlı mücadeleden daha çok etkili olan sülünlerin 1997 yılından bu yana üretilerek doğaya salındığını belirten Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şube Sedat Acar, sülünlerin şafak vakti doğaya salınması gerektiğini vurguladı. Acar, "Biz bunları gece nakil ediyoruz. Stresli hayvanlar tavuk kanası olduğu zaman nakledilmesi lazım. Şafak vakti salınması grekiyor. Çok güzel bir çalışma oldu" dedi.

Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban ise doğal hayata çok düşkün olduklarını belirterek, "Karacabey için doğa çok önemli. Bu zamana kadar salınan sülünler doğaya uyum sağladı" diye konuştu.

Eren, Balaban ve Aydın, daha sonra sülünleri doğaya saldı. Bazı sülünlerin uçamayarak alandan uzaklaştığı gözlendi.

KENE SAVAŞÇISI SÜLÜNLER DOĞAYA SALINDI
KENE SAVAŞÇISI SÜLÜNLER DOĞAYA SALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 11:57:03
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 14:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?