6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kent gönüllüleri döndü

KENT GÖNÜLLÜLERİ BURSA'YA DÖNDÜ

Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kültür Paylaşımı Gezisi' ile ödüllendirdiği Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'nın başarılı gençleri, Denizli, İzmir ve Çanakkale'yi de fethederek Bursa'ya döndü.

Bu yıl 10.'su gerçekleştirilen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'nın en başarılı 30 öğrencisi, Çanakkale'den Mersin'e uzanan kültür gezisini tamamladı. BURFAŞ koordinasyonunda hayata geçirilen kampta uyumlu tavırlarıyla takdir toplayan gençler gezide de dostluklarını pekiştirdiler. BURFAŞ Genel Müdürü Zeynel Abidin Turan'ın da gençlere eşlik ettiği seyahat, renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu.

 

PAMUKKALE'DE TİMSAH YÜRÜYÜŞÜ

Bursalı heyet, kültür gezisini Denizli, İzmir ve Çanakkale turuyla noktaladı. 1988 yılından bu yana Bursa'nın kardeş şehri olan Denizli'de Denizli Belediyesi'ni ziyaret eden gençler, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar tarafından ağırlandı. BURFAŞ Genel Müdürü Turan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin selamlarını ilettiği Şamil Çınar'a, Bursa'ya özgü hediyeler verdi. Ziyaretin ardından Denizli Belediyesi yetkilileri de Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı kafilesine Buharkent, Arkeoloji Müzesi, Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale'yi gezdirdi. Gezdikleri yerlerde tarihi dokuya hayran kaldıklarını ifade eden gençler, Pamukkale travertenlerinde timsah yürüyüşü yaparak eğlenceli anlar yaşadı.

Denizli'den sonra İzmir ve Çanakkale'yi de gezen gençler, İzmir'de saat kulesi önünde fotoğraf çektirerek, gezideki mutlu anlarını ölümsüzleştirdi. Kampçılar, İzmir'in içinde Selçuk yakınlarında bulunan Efes antik kentini de görmenin heyecanını doyasıya yaşadılar. Kültür paylaşım gezisinin son durağında Çanakkale'yi fetheden kent gönüllüleri, Çanakkale'nin önemli tarihi merkezlerinden Truva'yı dikkatle gezerek, mekanın tarihi yapısıyla ilgili bilgiler aldılar. Çanakkale ile geziyi noktalayarak Bursa'ya dönen ve Türkiye'deki en önemli kültürel zenginliklerin bulunduğu yerleri görme şansını yakalayan kampçı gençler, kendilerine bu imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

KENT GÖNÜLLÜLERİ BURSA'YA DÖNDÜ
KENT GÖNÜLLÜLERİ BURSA'YA DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 15:37:01
Güncelleme :24 Eylül 2010 Cuma 16:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?