4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kent gönüllüleri sertifika aldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 bünyesinde faaliyet gösteren kent gönüllüleri evlerindeki el sanatları kurslarına katılan kursiyerler, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan, Çekirge, Piremir ve Siteler’de bulunan kent gönüllü evlerinde el sanatları, ev mefruşatı, ev tekstili ve giyim branşlarında eğitim alan 111 kursiyer adına 18 kişiye sertifika verdi. Kursiyerleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Bakan, konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği öneme dikkat çekti. Bakan, “Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 bünyesinde çalışmalarını sürdüren kent gönüllü evleri, kentin çeşitli bölgelerinde yaşayan Bursalıların sorunlarını tartışmak, çözüm üretmek ve ortak hareket etmelerini sağlayan yerel demokrasilerin gelişimi ile kentlilik bilinci oluşturmayı hedeflemektedir” dedi.

Bakan ayrıca kurslara destek veren Osmangazi ve Yıldırım Halk Eğitim merkezleri müdürlükleri adına Osmangazi Halk Eğitimi Müdür Yardımcısı Cevdet Elmas ile Yıldırım Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Bağrıyanık’a teşekkür plaketi verdi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emir Fırat, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Aksakal ve BUSMEK Genel Koordinatörü Mustafa Özen’in de katıldığı açılışta, vatandaşlar kursiyerlerin eserlerini beğeniyle inceledi.

Kursiyerlerden Nuray Albayrak ve Şerife Anar, derslerin çok zevkli geçtiğini belirterek, Bursalıları el sanatları kurslarına katılmaya davet etti. Nuray Albayrak, “Yerel Gündem 21 Çekirge Kent Gönüllü Evi’nde düzenlenen kurslara katıldım. Bartın işi tel kakma ve Antep işi ile kurdele nakışı çalışmaları yaptım. Kurslar çok zevkli geçiyor. Güzel dostluklar ediniyoruz, çevremiz genişliyor. Ev hanımları ile gençlere bu tür kurslara katılmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Törende ayrıca kurslarda eğitmenlik yapan Sultan Gökdemir, Hazel Uysal, Şükran Alim, Neslihan Aliçavuş ve Çiğdem Kocakaya’ya teşekkür belgeleri verildi. Ev Tekstili ve Giyim Öğretmeni Çiğdem Kocakaya kursların çok verimli geçtiğini belirterek, “Ben, giyim ve mefruşat branşlarında ders verdim. 30 öğrencim vardı. Giyimde abiyeden spor kıyafetlere kadar pek çok elbise ile mefruşatta da evde kullanılacak ürünler yaptık. Öğrenciler çok kaliteliydi, çok güzel işler çıkardılar” diye konuştu. Kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı el sanatları sergisi, iki gün boyunca görülebilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?