3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kent Gönüllüleri'nin coşkulu finali

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sosyal projelerinden biri olan Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen 'Büyük Final Gecesi' ile 2009 sezonunu noktaladı.

Organizasyona, gençlerin sevgilisi Özlem Tekin ile Badem grubunun muhteşem konseri damgasını vurdu.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Burfaş koordinasyonunda bu yıl 9. kez hayata geçirilen ve birbirinden farklı sürprizleriyle gençlerin gönüllerinde taht kuran Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, kapanışı da özel bir programla yaptı. Yaz boyunca kampa katılan 2 bin gencin mezun olduğu 'Büyük Final Gecesi'ne tüm Kent Gönüllüsü gençler katıldı.

Eğlenceli anların yaşandığı programda, gençlerin hazırladığı halk oyunları, animasyonlar, dans gösterileri ve kısa film izleyenlerden tam not aldı. Bu yıl Makedonya'dan gelen gençlerin de konuk edildiği kampta başarılarıyla dikkat çeken Kent Gönüllüsü 30 Bursalı genç, Bulgaristan gezisi ile ödüllendirildi. Ekim ayı içerisinde yapılacak yurtdışı gezisine katılmaya hak kazanan gençleri tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasında da kampın önemine değindi. BURFAŞ başta olmak üzere kampa emeği geçen herkesi tebrik eden Başkan Altepe, "Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı projesini gerçekten önemsiyor, seviyor ve destekliyoruz. Kampa katılan gençlerimiz, burada yaşama dair ciddi deneyim sahibi oldular ve geleceğe hazırlandılar. Bursamız'ı gezdiler, güzellikleri fark ettiler, kendilerini keşfettiler" dedi.

Bugünün gençlerinin gelecekte ülkenin yöneticileri olacaklarını ifade eden Altepe, "Siz gençlerimiz bizim için değerlisiniz. Bursa'yı hep birlikte geleceğe taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Kent gönüllüsü gençler, kampta yaptıkları bir resmi Başkan Altepe'ye armağan ettiler. Öte yandan Başkan Altepe'nin Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde kardeş şehir anlaşması imzalanan Kırcaali'den Bursa'ya gelen ve 13-15 yaş arası gençlerin yer aldığı heyet de Başkan Altepe'ye teşekkür ederek, hediyeler verdi. Heyet üyeleri, "Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı iken kardeşlik bağları kuruldu. Başkan Altepe bizim babamız, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da bizim ağabeyimizdir. Hepimiz kardeşiz" diye konuştu.

Keyifli gecede gençlerin neşesi, Türk Rock müziğinin sevilen sesleri Özlem Tekin ve Badem'in aynı sahneyi paylaştığı konser ile doruğa ulaştı. Kent gönüllüsü gençler, kendine özgü tarzıyla farkını konuşturan Özlem Tekin ile Badem'e yoğun ilgi gösterdi. Hayranlarının sevgi gösterisinden memnuniyet duyan sanatçılar, en güzel şarkılarını gençlerden oluşan koro eşliğinde söylediler. Coşkulu programın sonunda BURFAŞ Genel Müdürü Zeynel Abidin Turan, Özlem Tekin ve Badem'i çiçek vererek tebrik etti. 'Büyük Final Gecesi'nde gönüllerince eğlenen gençler de Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'na destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 13:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?