4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kent Konseyi Başkanı Pala

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Semih Pala, Kent Konseyi Başkanlığı’na seçildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Konseyi’nin açılışında yaptığı konuşmada, konseyin yeni bir konsept ile yeniden Bursalılara kapılarını açtığını söyledi. Kent Konseyi’nin, Bursa’yı birlikte yönetme hedefi ile yola çıkıldığının en belirgin göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Altepe, ortak değerimizin Bursa olduğunu belirterek, “Kentlilik bilincini geliştirerek Bursa’yı geleceğe taşımak ve Bursa’yı kültür, tarih başkenti yapmak için çalışmalıyız” dedi.

Kentlerin insanları bir araya toplayan özellikle 21. yüzyılın yaşam merkezleri olduğuna dikkati çeken Başkan Altepe, bugün Türkiye nüfusunun yüzde 83’ünün şehirlerde yaşadığının altını çizdi. Bursa’nın da 2 milyonluk bir nüfusa sahip olduğunun altını çizen Başkan Altepe, “2 milyonluk bir şehirde şahısların menfaatinin değil kentin ve kentlinin menfaati göz önünde tutularak çalışma yapmak zorundayız. Bunu yaparken herkesin yönetime katılması gerekiyor. Şahısların taleplerine göre değil kurallara ve yasalar göre yaşayan bir toplumun gelişmesi için çalışmalıyız. Bunları yapmak için de kentimize sahip çıkmalıyız. Bu sadece belediye başkanının ya da yönetiminin görevi değildir. Tüm kent dinamikleri ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor. Kentimize sahip çıkarken herkes elini taşın altına koymalı” diye konuştu.

Kolektif yönetim anlayışının en önemli noktalarından biri olan Kent Konseyi’nin de şehrin menfaatlerine yönelik kararları ile yönetim kademelerine destek vermesi gerektiğine işaret eden Başkan Altepe, “Biz Kent Konseyi’nin çalışmalarının uygulanması için elimizden geleni yapacağız. Kent Konseyi de göstermelik olarak toplanmamalı. Kararlı ve görüşleri uygulamacı olmalı. Kentin menfaatlerini öne çıkardığımızda hepimiz rahat ederiz” şeklinde konuştu.

Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan’ın Divan Başkanlığı’nı yaptığı konseyin dönem başkanlığı için Mehmet Semih Pala ile Prof. Dr. Ulviye Özer yarıştı. 213 konsey üyesinin katıldığı açık yapılan oylamada Mehmet Semih Pala açık farkla konsey başkanlığına seçildi. Seçimle Kent Konseyi Başkanı seçilen Pala, siyasetin içinde gelen biri olarak demokratik bir anlayışla Bursa için mücadeleye devam edeceğini kaydetti.

Doğru bildiğini söylemekten hiçbir zaman kaçınmadığını ifade eden Pala, “Büyükşehir Belediyesi’nde yeni bir dönem başladı. Bu dönem kent ile ilgili ortaya konulacak her proje Kent Konseyi’nde tartışmaya açılacak ve demokratik bir platformda alınacak görüşlerin ardından hizmete sunulacaktır. Kent Konseyi de yeni konseptiyle Bursa’nın yararına yapılacak çalışmalarda yönetime katkı sağlayacak kararlar almalıdır. Biz bunun için çalışacağız” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan oylama ile Kent Konseyi’nin Yürütme Kurulu yedek ve asil üyeleri de belirlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 12:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?