4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kent konseyinden domuz gribi semineri

BURSA KENT KONSEYİ'NDEN DOMUZ GRİBİ SEMİNERİ

Bursa Kent Konseyi kadın ve çocuk meclisleri tarafından Özel Hayat Hastanesi iş birliğiyle düzenlenen 'grip ve sağlık' konulu seminerde vatandaşlar domuz gribi hakkında bilgilendirdi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere konsey üyesi çocuklar ve kadınlarla çok sayıda vatandaş katıldı. Hayat Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Özkul, ateşli ve bulaşıcı bir hastalık olan gripten korunma konusunda otobüsler ve kalabalık mekanlar gibi toplu kullanım alanlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Gribin 'damlacık' ve 'damlacık çekirdekleri' denilen hapşırma ve öksürme ile çok çabuk yayıldığını ifade eden Özkul, "Toplumumuzda çok yaygın olan kucaklaşma ve öpüşme alışkanlığımız var. Bunu artık mümkün olduğunca yapmamaya dikkat etmeli, hatta tokalaşmayı bile ortadan kaldırmalıyız" dedi.

STRES DE GRİP SEBEBİ

Hapşırma ve öksürme sırasında ağzın mendille veya dirsekle kapatılması gerektiğini anlatan Özkul, "Gripten korunmak için vücut direncini düşürmemeye ve üşütmemeye dikkat edilmelidir. Vücut direncini düşürdüğünden stres ve sıkıntıya da engel olunmalıdır. Aynı zamanda beslenmeye de özen gösterilmeli, C vitamini ihtiva eden sebze ve meyveler tüketilmelidir. Özellikle nar ve Trabzon hurması gibi C vitamini bakımından zengin gıdalara ağırlık verilmelidir" diye konuştu.

Dr. Özkul'a merak ettikleri konular hakkında sorular soran vatandaşlar, grip hakkında bilinmeyenlerin anlatıldığı semineri düzenleyen Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi'ne teşekkür etti.

BURSA KENT KONSEYİ'NDEN DOMUZ GRİBİ SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 11:05:01
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 15:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?