3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kent Konseyi'nin ilk buluşması

Bursa'ya katılımcı yönetim anlayışıyla katkı sağlamak için kurulan Kent Konseyi'nin ilk buluşması yoğun katılımla Merinos Parkı'nda yapıldı.

‘Bursa Kent Konseyi’nin yürütme kurulunun ve yenilenen yapısı ile hedeflerinin tanıtıldığı toplantı, valilik, Büyükşehir Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları ile kente gönül verenlerini bir arada buluşturdu. Çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda Bursa'nın meseleleri masaya yatırıldı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, konseyin hedefleri ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kent için önemli bir adım olan konseyin Bursa’nın kültürel yaşamına da yeni bir soluk getireceğini belirten Pala, “Bu proje bir Bursa projesidir. Bursa Kent Konseyi’nin Türkiye’ye örnek olarak geliştirilmesinden yanayız. İlgili yasa ile belediyeler bünyesine giren Bursa Kent Konseyi, yasadan aldığı güçle bağımsız olarak çalışmalarını sürdürecek önemli bir kurumdur. Bursa’nın problemlerini medeni bir atmosferde tartışılacağı kurumumuza desteğinizi bekliyoruz” dedi.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Tahsin Bulut ise eski Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker'in çabalarıyla ilk kez faaliyetine başlayan Bursa Kent Konseyi'nin, Türkiye'de 2. kent konseyi olarak kurulduğunu ifade etti. Bulut, "İşleyişi ve içeriği ile Türkiye'deki konseylere örnek olacak bir projenin içindeyiz. Yönetim yerine yönetişimin ikame edildiği, gizli ajandaların olmadığı, şeffaf tam bir demokrasi değeridir, Bursa Kent Konseyi. Kentsel gelişime akılcı bir şekilde katkı sağlayacak olan konsey, kentleşme sürecinde katılımcı mekanizmaların gücüyle Bursa'da kentin önceliklerinin doğru belirlenmesi, kent rantının belirli kesimlere değil yerel halkın tümüne eşit dağılması ve yerel yönetimin daha iyi olmasına destek sağlama gibi hedeflere sahiptir. Kent Konseyi, kente ve kentliye sahip çıkma ideali ile çalışmalarını sürdürecektir" diye kaydetti.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise 14 yıl önce kurulan ve bu yıl yenilenerek faaliyete başlayan Kent Konseyi ile demokrasi kültürünün olgunlaştırılması halinde geleceğe katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Milletvekili Ali Kul ise, Bursa’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu dile getirerek, Bursa ile ilgili her konuyu Kent Konseyi’nde paylaşarak, gelecek nesillere övünülecek bir Bursa bırakmak için güzel çalışmalara imza atılacağına inandığını söyledi.

Milletvekili Mehmet Emin Tutan da, Kent Konseyi ile lafta değil icraatlarla yerelden genele katkı koyulacağının kaydederek, “Bursa’yı bugüne kadar hoyratça kullandık. Son yıllarda kentimizi kendi ellerimizle katlettik. Ancak konsey sayesinde bu zararın telafi edileceğine inanıyorum. Başka Bursa yok” şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca AK Parti Bursa Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Mehmet Ocakden, Hayrettin Çakmak da görüşlerini dile getirdi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü’nün de hazır bulunduğu toplantıda Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdem Saker, Bursa Kent Konseyi’nin ilk hayata geçirildiği dönemi anlattı.

Saker, “Bursa Kent Konseyi, Türkiye’de Urla’dan sonra 2. olarak oluşturuldu ve daha sonra bunu İzmir ve Antalya takip etti. Konseyin önemli bir maddesi var. Bu maddeye göre, Kent Konseyi’ndeki bir konunun Büyükşehir Belediye Meclisi’nce tartışılması kararı alınırsa, Büyükşehir Belediye Başkanı da konuyu dikkate almak durumundadır” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 14:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?