6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kent konseyleri Merinos'ta buluştu

İLÇELERİN KENT KONSEYLERİ BURSA’DA BULUŞTU

Bursa Kent Konseyi tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda ilçe kent konseylerinin temsilcileri bir araya geldi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, ilçelerde faaliyetlerini sürdüren kent konseylerinin temsilcilerine Bursa Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Halen 25 faal çalışma grubu bulunan Bursa Kent Konseyi’nin yeni dönemdeki faaliyetlerinin Büyükşehir Belediyesi desteğiyle gerçekleştirildiğini belirten Pala, “Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla bugünkü durumdayız. Bizler de bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Kentimiz ve ülkemiz için koordinasyon halinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Bursa Kent Konseyi’nin ilçelerdeki kent konseyleriyle ortak çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirten Pala, “Yeni bir Bursa markası olma iddiasıyla yola çıktık. Çalışmalarımızla Bursa’ya olduğu kadar Türkiye’ye de faydalı olmak niyetindeyiz. Türkiye’deki demokrasi kültürünün gelişmesi çok önemli. Bu demokrasi platformunu çok önemsiyoruz. Tartışma ortamı oluşturmayı değil, çözüm üreten, yön gösteren bir anlayışa sahibiz” diye konuştu.

Bursa’nın çok güçlü bir şehir olduğunu ifade eden Pala, “Bursa’da kent konseyleri yapılanmasıyla da örnek olmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Mudanya, Gemlik, Gürsu ve Kestel ilçelerinden gelen kent konseylerinin temsilcilerinin tanışmasına da imkan tanıyan toplantıda, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Tahsin Bulut, kent konseylerinin ortak bir amaca sahip olduğunu kaydederek, herkesin yararına işler yapma hedefiyle çalışmalara yön verildiğini dile getirdi.

İLÇELERİN KENT KONSEYLERİ BURSA’DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 12:00:02
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 14:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?