5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Kent Müzesi'nde bir ilk

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi bir ilke daha imza atarak Okuma Tiyatrosu’nu Bursalı sanatseverlerle buluşturdu. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Tiyatro Sanatçıları tarafından sunulan Okuma Tiyatrosu’nda Osman Hamdi Bey’in yaşamı anlatıldı.

Müzeler Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Bursalı sanatseverlerde büyük ilgi gösterdi. Okuma Tiyatrosu’nda Sanayi-i Nefise Mektebi’nin (Güzel Sanatlar Fakültesi) kurulmasını, modern anlamda Türk resim sanatının oluşmasını ve aynı zamanda Türkiye’de ilk defa müzelerin kurulmasında büyük emeği geçen Osman Hamdi Bey’in sıra dışı yaşamı anlatıldı. Yaklaşık bir saat süren Okuma Tiyatrosu’nda Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Tiyatro Sanatçıları Ertan Akman, Müge Açıkdüşününler, Pınar Arık, Yonca Ender Sekmen, Günay Güney ve Ebru Ergüç’ün sergiledi performans ise beğeni topladı.

Tiyatro gösterisi sonunda konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, Okuma Tiyatrosu’nun Bursa’da ilk defa gerçekleştirildiğini belirtti. Daha önce İstanbul ve Ankara’da birkaç kez denendiğini hatırlatan Erdönmez, “Müzeler Haftası kapsamında böyle bir ilki Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi’nde gerçekleştirmemiz daha anlamlı oldu. Amacımız, Okuma Tiyatroları’nı yaygınlaştırarak Bursalı hemşerilerimizin Kent Müzesi’ni ve müzelerimizi daha çok sevdirmek” diye konuştu.










Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2005 Pazartesi 11:46:27
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 11:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?