3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kentlilik klübü gönüllülerine teşekkür

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü "kent kültürü ve kentlilik blinci" projesine destek verenler unutulmadı.

‘Bursa vefadır’ ilkesiyle yola çıkan Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından 37 lise ve 74 ilköğretim okulunda Bursa Kentlilik Kulübü kuruldu.

Öğrencilere Bursalılık bilinci kazandırmak hedefiyle yıl boyunca kentte önemli çalışmalara imza atan Kentlilik Kulübü’nü destekleyen gönüllüler, teşekkür belgeleri ile ödüllendirildi.
Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, Merinos Bursa Kebapçısı’nda gerçekleştirilen törende, katılımcılara Kentlilik Kulübü’nün faaliyetlerini anlatarak, Bursa’nın yoğun göç alan bir kent olduğunu ve bu göçlerle vatandaşların birbirlerinden kopuk yaşamlar sürmeye başladığına dikkat çekti.

İstanbul’un aldığı göçlerle eski kültürünü yitirdiğini örnekleyen Bakan, “İstanbul’da eski dönemlerde var olan ve Türkiye’ye örnek olan ‘İstanbul kültürü’ bugün kalmadı. İzmit de kapasitesini doldurdu, Yalova da aynı durumda. Ancak Bursa için henüz yolun başındayız. Bursa göç almaya bu şekilde devam ederse ‘Bursalılık’ diye bir şey kalmayacak” diye konuştu.

Bursa’nın tarihi, turistik, kültürel ve doğal güzelliklerinin değerine dikkat çeken Bakan, gelecekte Bursa’nın Türkiye’nin en fazla gelişen ve en çok göç alan şehirlerinden biri olacağını belirtti.
Törene, Kentlilik Kulübü danışman öğretmenleri ve idarecileri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri de katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 15:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?