2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kentsel dönüşüm alanında 5 otopark!

Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu ekipleri, Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tapuları TOKİ'ye geçen alanlarda kaçak olarak işletilen ve haksız kazanç sağlanan otoparkları yıktı.

Osmangazi Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliği ile Doğanbey, Tayakadın, Kiremitçi ve Kırcaali mahallelerini kapsayan yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda yürütülen proje kapsamında yıkımlar halen sürüyor. Bölgedeki 966 binanın 760`nın tapu devri gerçekleşirken, yıkılan bina sayısı 690`ı buldu.

Proje kapsamında üzerindeki binaların yıkıldığı alanları rant alanına dönüştürmeye ve vatandaşlardan otopark hizmeti karşılığı para almaya çalışan fırsatçıların önüne geçildi. Yıkılan 5 otoparktan birisinin Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi öncesinde belediyeyle sözleşme karşılığı işletildiği, fakat sözleşme süresi dolalı bir buçuk ay olduğu için yıkım kararı alındığı bildirildi.

Vatandaşların tapularını TOKİ'ye teslim ettikleri alanları kaçak otopark haline dönüştürenlere müsaade edilmezken, çevik kuvvet ekiplerinin aldığı güvenlik tedbirleri altında gerçekleştirilen müdahalede 5 kaçak otopark yerle bir edildi. Otoparkta bulunan ancak sahiplerine ulaşılamayan araçlar ise çekici tarafından başka bir otoparka kaldırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 17:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?