3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kepçe kulak artık dert değil

KEPÇE KULAKLARDAN BİR SAATTE KURTULUN

Estetik görünümü bozan kepçe kulak artık cerrahi müdahale ile problem olmaktan çıkıyor.

Bilhassa ilköğretim dönemindeki çocukların bu rahatsızlıktan olumsuz etkilendiğini belirten Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cengiz Bozkurt, en sık rastlanan şekil bozuklukları arasında kepçe kulağın geldiğini söyledi. Bunun çocuklarda sosyal bir problem haline dönüşebileceğinin altını çizen Bozkurt, hoş olmayan görüntünün sebebinin kulağın kafatası ile yaptığı abartılı açı olduğunu, buna kulak içi kıvrımlarının yokluğunun da eşlik ettiğini belirtti.

Bozkurt, "Kepçe kulak düzeltme operasyonunun yapılması için en uygun zaman ilköğretime başlamadan önceki dönemdir. Ancak daha sonra da herhangi bir yaşta düzeltilebilir, erişkinlikte de kepçe kulak estetiğinin talep edilmesi sık rastlanılan bir durumdur"diye konuştu.

AMELİYAT BİR SAAT SÜRÜYOR

Dr. Bozkurt, kepçe kulak ameliyatının hastane ortamında çocuklarda genel anesteziyle, erişkinlerde ise lokal anesteziyle yapıldığını ve yaklaşık bir saat sürdüğünü söyleyerek, "Operasyon kulağın arkasından yapılır ve kulak kıkırdaklarının olması gereken kıvrımları için içeriden kalıcı dikişler atılır. Kulak kepçesi doğru açıya getirilir ve kesi yeri gizli dikişlerle kapatılır"dedi.

Kepçe kulak ameliyatı sonrası hastanın evine dönebileceğini anlatan Bozkurt, kulağın 2-3 gün boyunca bandajlı kalması gerektiğini, ameliyat sonrası oluşan ödemin 2 hafta içinde çözüleceğini belirtti. Bozkurt, kulağın son şeklini almasının birkaç ay sürdüğünü, ancak bu zaman zarfında hastayı rahatsız edebilecek herhangi bir görünüşü olmadığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 12:12:02
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 18:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?