2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kesik bacak davası başladı

KESİK BACAK VAHŞETİNİN MAĞDURU ÖLMEDEN ÖNCE DÖVÜLMÜŞ

Bursa'da, sevgilisinin cesedini parçalara ayırıp çöp konteynırına attığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açılan sanık, tutuklu bulunduğu Balıkesir Cezaevi'nden araç yetersizliği sebebiyle bugünkü duruşmaya getirilemedi. Maktule Sevgi Taşkın'ın ablası, "Olaydan önce gördüğümde kardeşim dövülmüştü, her yeri mosmordu" dedi. Cinayet soruşturmasında, kadının vücudunun diğer parçalarına ise halen ulaşılamadı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen B.K.'nin yargılanmasına başlandı. Balıkesir Cezaevi'nde tutuklu bulunan B.K., bugünkü ilk duruşmaya araç yetersizliği sebebiyle getirilemedi. Duruşmaya müşteki olarak katılan öldürülen Sevgi Taşkın'ın annesi Neriman Birge, "Ben kızımın neden öldürüldüğünü öğrenmek istiyorum. Onun günahı neydi? Kızımın bedeni sanığın evinde kesilmiş. Ancak sanığın ailesi bu olay sebebiyle tutuklanmıyor. Onların da tutuklanıp yargılanmaları lazım. Kızımın sadece bacakları bulundu, gövdesi halen kayıp. Cesedinin tamamının bulunmasını istiyoruz. Ayrıca sanık kızımın adını kullanarak halı almış. Eve icra memurları geldi. Kızımın diğer eşyaları da kayıp. Bunların da bulunmasını istiyoruz" dedi.

Bu arada, Ankara polis kriminal laboratuvarından gelen raporda, olaydan sonra polis tarafından incelemeye alınan halıdaki kan lekelerinin kesik bacaklara ait olduğu belirtildi.

Davada şahit olarak dinlenen maktulenin kızının bakıcısı Eda Çardak, vahşice öldürülen Sevgi Taşkın'ın en son 25 Temmuz'da kızının doğum günü için kendisini aradığını belirterek, "Kızının birinci doğum günüydü. Beni aradı. Kızı için doğum günü partisi düzenleyip küpe, elbise ve pasta alacağını söyledi. Bir daha ne sesini duyduk ne de yüzünü gördük. Sanık Bülent ile dost hayatı yaşadığını biliyordum" diye konuştu.

Duruşmada şahit olarak dinlenen maktulenin ablası Sevim Taşkın, mahkeme heyeti başkanının, yemin etmeden önce, "B.K.'yi tanıyor musun, herhangi bir dost ya da düşmanlığın var mı?" şeklindeki sorusuna, ''Artık düşmanımız" cevabını verdi. Sanık ile birlikte babasının da suçlu olduğunu ifade eden Sevim Taşkın, "B.K., babası ve annesiyle birlikte yaşıyordu. Kardeşim, B.K. ile birlikte ayrı bir eve taşınmak istiyordu. Kaybolmadan bir hafta önce yanıma geldi. Her tarafı morluklarla doluydu. B.K. ve babasının kendisine işkence ettiğini, babasının ayrıca kendisini taciz ettiğini söyleyip bir an önce ayrı bir eve taşınmak istediğini anlattı. 'Gitme' dediysem de beni dinlemedi. Ve bir daha da kendisinden haber alamadık. Ayrıca sanık, kardeşim kaybolduktan sonra, onun cep telefonundan sanki oymuş gibi bebek bakıcısına tatilde olduğunu belirten bir mesaj atmış" diye konuştu.

Bu arada mahkeme, sanığın işlettiği içkili restoranın ortağı Metin Yıldızhan ile kayınbiraderi İsmail Tuğrul'u da şahit olarak dinledi. Mahkeme, sanığın bir sonraki duruşmada hazır bulunmasına karar vererek davayı erteledi.

KESİK BACAK VAHŞETİNİN MAĞDURU ÖLMEDEN ÖNCE DÖVÜLMÜŞ
KESİK BACAK VAHŞETİNİN MAĞDURU ÖLMEDEN ÖNCE DÖVÜLMÜŞ
KESİK BACAK VAHŞETİNİN MAĞDURU ÖLMEDEN ÖNCE DÖVÜLMÜŞ
KESİK BACAK VAHŞETİNİN MAĞDURU ÖLMEDEN ÖNCE DÖVÜLMÜŞ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 11:02:03
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 16:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?