2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kesik bacak davasında şok gelişme

KESİK BACAK DAVASININ SANIĞI İLK KEZ KONUŞTU

Türkiye gündemini sarsan kesik bacak cinayeti davasının tutuklu sanığı ilk kez konuştu. Sevgilisinin cesedini parçalara ayırıp çöp konteynırına atmakla suçlanan sanık, "Ölen Sevgi, kızının doğum gününde bana ayrılık mesajı çekip gitti. Polislerin işkencesine dayanamayıp cinayeti işlediğimi söyledim. Benim olayla hiçbir ilgim yok" diyerek kendini savundu.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen B.K., ilk defa hakim karşısına çıktı. Balıkesir Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve geçen ilk duruşmaya araç yetersizliği sebebiyle getirilemeyen B.K, duruşmaya iki sayfalık savunma dilekçesiyle geldi. İnsanın kanını donduran vahşi cinayetle alakalı ifade veren B.K., öldürülen Sevgi Taşkın'la içki yüzünden sık sık tartıştıklarını, saldırgan bir kişiliği olduğunu ileri sürerek, "Sevgi, olay günü kızının doğum günü hazırlığı içindeydi. Saçını yapmak için kuaföre gitti. Ben de evde onun gelmesini bekliyordum. Bu sırada telefonuma mesaj geldi. Sevgi, attığı mesajında artık birlikte olmayacağımızı, beni terk ettiğini yazmıştı. Ne olduğuna, niçin bana böyle bir mesaj attığına bir anlam veremedim. Birkaç saat sonra Sevgi'nin kızının bakıcısı olan kadını aradım. Ona da Erdek'e gideceğini belirten bir mesaj çekmiş. Ardından Sevgi'yi bir daha ne aradım ne de sordum. Onun öldürülmesiyle hiçbir ilgim yok" dedi.

Kesik bacakların bulunmasının ardından polisler tarafından apar topar gözaltına alındığını iddia eden B.K., "Beni polis zorla otomobile bindirdi. Ellerimi arkadan kelepçeleyip gözlerimi bağladılar. Sürekli, 'Sevgi'yi nereye gömdün? Çabuk söyle' diye bağırıp bana vuruyorlardı. Suçu kabul etmezsem ailemin de tutuklanacağını söylediler. Artık o arabadan bir an önce inmek istiyordum. Bu yüzden her gelen ne söylediyse kabul ettim. Beni saatler sonra emniyete götürdüler. Kendi avukatımı talep etmeme rağmen

Bursa Barosu'ndan bir kişi görevlendirdiler. Onunla da iki dakika görüştükten sonra sorguya alındım. İfademi kendi istedikleri gibi doldurdular. Savcı ile birlikte bacakların atıldığı çöp konteynırının yanına gittiğimizde polislerden korktuğum için savcıya baskı altında olmadığımı söyledim" diye konuştu.

Duruşmaya öldürülen Sevgi Taşkın'ın annesi N.B. müşteki olarak katılırken, ablası S.T. ve baba İ.T. de hazır bulundu. Dava, eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

KESİK BACAK DAVASININ SANIĞI İLK KEZ KONUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 09:26:04
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 13:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?