3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kesik baş cinayeti davası başladı

KESİK BAŞ CİNAYETİ YARGIDA

Bursa'da, Münevver Karabulut gibi başı kesildikten sonra cesedi çöp konteynırına atılan transseksüelin katil zanlısı olduğu iddia edilen pompacının yargılanmasına başlandı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "canavarca bir his saikiyle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen S.Ö. (29), ilk kez hakim karşısına çıktı.

Başından ayrılan gövdesi çöp konteynırına atılan Eda Yıldırım'ın katili olduğu, transseksüelin arabasında bulunan peçetelerdeki spermlerin DNA incelemesinin ardından belirlenen S.Ö., hakkındaki iddiaları yalanladı.

Bir su firmasında pompacı olarak görev yapan S.Ö., "Eda ile öldürüldüğü söylenen 22 Şubat günü buluştuk. Birlikte gezip eğlendik, cinsel ilişkiye de girdik. Ardından onu kaldığı otele bıraktım. O günden sonra defalarca aramama rağmen telefonlarına bakmadı. Onu ben öldürmedim, öldürenleri de tanımıyorum" dedi.

Sanık, hakimin, Eda Yıldırım'ın cep telefonuna çok sayıda mesaj attığını ve cevapsız araması olduğunu hatırlatması üzerine, "Emniyette sorguladıklarında Eda'nın öldüğünü bilmiyordum. Serbest bırakıldıktan sonra kendisine ulaşmak için defalarca aradım ve mesaj attım. Polisler beni ikinci defa emniyete çağırdıklarında, bana Eda'nın öldürüldüğünü söylediler. Öldüğünü bilsem onu neden arayayım?" diye konuştu.

Sanık avukatı Tayfun Gündoğdu ise müvekkilinin Eda Yıldırım ile arkadaş olduğunu, cinsel ilişkiye girdiğini kabul ettiğini fakat cinayeti işlemediğini söyleyerek tahliyesini istedi. Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, davayı erteledi.

KESİK BAŞ CİNAYETİ YARGIDA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 12:04:03
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 12:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?