6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kesik baş cinayeti sanığına beraat

KESİK BAŞ CİNAYETİ SANIĞINA BERAAT

Bursa'da, Münevver Karabulut gibi başı kesildikten sonra cesedi çöp konteynırına atılan transseksüelin katil zanlısı olduğu iddiasıyla 11 aydır tutuklu bulunan pompacı beraat etti.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "canavarca bir his saikiyle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen S.Ö. (29), son kez hakim karşısına çıktı. Başından ayrılan gövdesi çöp konteynırına atılan Eda Yıldırım'ın katil zanlısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan S.Ö., hakkındaki iddiaları yalanladı. Bir su firmasında pompacı olarak görev yapan S.Ö., "Eda ile 22 Şubat günü buluştuk. Birlikte gezip eğlendik, cinsel ilişkiye de girdik. Ardından onu kaldığı otele bıraktım. O günden sonra defalarca

aramama rağmen telefonlarına bakmadı. Onu ben öldürmedim, öldürenleri de tanımıyorum" dedi.

Ölen Eda Yıldırım'ın cep telefonuna çok sayıda mesaj attığını kaydeden sanık, "Emniyette sorguladıklarında Eda'nın öldüğünü bilmiyordum. Serbest bırakıldıktan sonra kendisine ulaşmak için defalarca aradım ve mesaj attım. Polisler beni ikinci defa emniyete çağırdıklarında bana Eda'nın öldürüldüğünü söylediler. Öldüğünü bilsem onu neden arayayım?" diye konuştu.

Sanık avukatı Tayfun Gündoğdu ise müvekkilinin Eda Yıldırım ile arkadaş olduğunu, cinsel ilişkiye girdiğini kabul ettiğini fakat cinayeti işlemediğini belirterek beraatini istedi. Sanık, son sözünde mahkemeninin takdirine sığındığını kaydetti.

Mahkeme, yaklaşık 11 aydır tutuklu olan S.Ö.'nün delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.

KESİK BAŞ CİNAYETİ SANIĞINA BERAAT
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 11:44:02
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 13:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?