4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Keskin, 2. dönem projelerini açıkladı

Bursa'nın 2. büyük metropol ilçesi Yıldırım'da Başkan Özgen Keskin yeni dönem projelerini kamuoyuna açıkladı.

2009-2013 dönemindeki projelerin başında mega kentsel dönüşümler, mahallelerde katlı pazar yeri otopark çözümleri, yeni yatay ve dikey yolların açılması, Uludağ eteklerinde spor yolu ve Vakıf'ta 450 dekarlık botanik park projeleri önemli yatırımlar olarak açıklandı.

Yıldırım'daki Molla Yegan Tesisleri'nde yeni dönem Ak Parti meclis üyesi adaylarının da tanıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Sedat Yalçın, bu çalışmaların içinde olmanın çok değerli olduğunu belirtti. Yalçın, "Popülizmden uzak bir çalışma düzeni içinde olacağız. Yıldırım ilçesinde ilk dönemde acil müdahele edilmesi gereken konular üzerinde çalıştık. İkinci dönemde büyükşehir ile daha koordineli bir şekilde köklü çalışmalara imza atacağız. Kentsel dönüşüm projeleri daha büyük çaplı ve şehircilik anlamında önemli bir tarzda gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Başkan Özgen Keskin ise, yeni dönemde büyükşehir ile daha koordineli çalışma imkanı bulacaklarını belirterek, "Mega kentsel dönüşüm projelerine imza atacağız. Yakın doğu çevre yolunda ova koruma planında kalan çarpık yapılar, sahipleri ile anlaşılarak mağdur edilmeden üst kısımdaki planlı bölgeye kentsel dönüşümle nakledilecek. Eski yerler de aynı şahısların yeşil bahçeleri olacak. Üst kısımda dikey yükselerek yeşil ve sosyal donatı alanlı site kurulacak. En önemli mesele olan otoprak meselesi ile alakalı mahallerimizde bir gün pazar yeri olarak kullanılacak katlı otopark inşaatlarına başlayacağız. Büyükşehir ile birlikte yeni yatay ve dikey yollar inşa edeceğiz. Uludağ eteğinde sabah sporu için orman sınırında tanjant spor yolu yapacağız. Bisiklet yolları ile trafiği rahatlatmayı planlıyoruz. Şehrin girişinde tarihi misyonu yanstan tak üstgeçitler yapılacak. Vakıf'ta Bursaspor tesislerinin yanında İTÜ'nün projesini hazırladığı 450 dekarlık alan üzerinde temalı bir park yapacağız. İçerisindeki gölette sandallar dolaşacak. Bu proje ile sadece Yıldırım değil bütün Bursa nefes alacak. Bazı yollarda tek yön uygulamasına geçerken, Kurtuluş caddesi gibi alternatif yolları bulunan bölgelerde araç trafiğini kapatarak çarşı alış veriş mekanı oluşturacağız. Cumalıkızık köyünde restorasyonlar başladı. İncirli Hamamı elden geçirilerek kültür merkezi, Davutkadı'daki Dökümhane onarılarak kütüphaneye dönüştürülecek, Çukur Mescit restore edilecek. Eve bakım birim projesi ile hemşire, sürücü, bahçıvan, temizlikçi gibi ev hizmetlerini görecek ekipleri organize edeceğiz. Şevket Yılmaz hastanesi karşısında hasta yakınlarının konaklayıp ihtiyaçlarını görebileceği bir tesis inşa edilecek. Taner Kışlalı Meydanı'nın altında yap işlet devret modeli ile bir çarşı ve otopark alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Yöremkent projesini Yıldırım Kaymakamlığı yanındaki alana inşa ederek hemşehri derneklerini bir araya toplayacağız. Mimar Sinan, Yunus Emre, Yavuz Selim, Mevlana'nın heykelleri dikeceğiz. Okullara spor salonu ile mahallerde birçok yeni hizmetlerimiz ile ikinci 5 yılda önemli çalışmalara imza atacağız" dedi.

Başkan Özgen Keskin, toplantı sonrasında yeni meclis üyesi adayları ile topluca fotoğraf çektirdi. Projelerin bitiş yıllarını da açıklayan Özgen Keskin'in toplantıda eşi Mualle Keskin de hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 14:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?