6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Keskin'den SP'ye cevap

KESKİN'DEN SP'YE CEVAP

Saadet Partisi (SP) Yıldırım İlçe Başkanı Ali Mollasalih ve partililer, ellerine aldıkları vuvuzelalarla Kaplıkaya Cazibe Merkezi inşaatına gidip projenin yıllardır bitirilemediğini ileri sürerek Yıldırım Belediye Başkanı Özden Keskin'i protesto etti. Protesto üzerine açıklama yapan Keskin, ''Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nin büyük kısmı zaten hizmette, tamamı ise 17 Ekim 2010'da bitecek'' dedi.

SP'li Yıldırım İlçe Başkanı Ali Mollasalih'in vuvuzela ile yaptığı basın açıklamasının ardından Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nde incelemelerde bulunan Başkan Keskin, merkezin dev bir proje olduğuna dikkati çekerek, ''270 dönümlük proje elbette zaman alacak. 2007 yılında başladığımız çalışmalar hızla devam ediyor. Basamak basamak ilerlettiğimiz projenin zaten birçok ayağı bitti. Ücretsiz spor parkı ve ücretsiz piknik alanı vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Şehriyar tesisleri, masal bahçesi, koşu

parkurları, kafetarya alanları ve Miniayıldırım bitmiş alanlarımız arasında yer alıyor. Dev akvaryumlarımız da çalışmalarda sona ermek üzere. Bugüne kadar tarih vermedik, ama şu anda ilk defa tarih veriyorum; bu büyük proje 17 Ekim 2010'da bitecek'' ifadelerini kullandı.

Kaplıkaya Cazibe Merkezi projesinin Yıldırım'ın ve Bursa'nın değil, Türiye'nin en güzel projesi olduğunu savunan Başkan Keskin, cazibe merkezinin dev akvaryumlarıyla, yürüyüş yollarıyla, seyir teraslarıyla, balık tutma göletleriyle Yıldırım'ın ve Bursa'nın çehresini değiştireceğini kaydetti. Keskin, projenin sona ermesiyle birlikte Türkiye'de olmayan güzellikleri Bursa'ya getireceklerini ve turistlerin ilgisini Bursa'ya çekeceklerini söyledi.

''Kaplıkaya Cazibe Merkezi bazılarının hayallerinin dahi ulaşamayacağı kadar önemli ve güzel bir projedir'' diyen Yıldırım Belediye Başkanı Özden Keskin, projenin maliyetinin Türkiye ve dünyadaki örneklerinin çok altında olduğuna dikkat çekti. Keskin, ''Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nin yapımı 20 milyon TL olarak tespit edildi, fakat 20 milyonu bulmadı. Çünkü biz akıllı projeler uyguluyoruz. Yap-işlet-devret, kat karşılığı ve irtifak hakkı gibi uygulamalarla maliyetleri düşürüyoruz. Bizim yaptığımız bu

çalışmalara bazılarının hayalleri bile ulaşamaz'' şeklinde konuştu.

O bölgede trafik meselesi olmadığının altını çizen Keskin, ''Polis Okulu kavşağından yukarı doğru araçlar birçok alternatif yolla meydana ulaşabilir. Ayrıca Tezok Caddesi'ne paralel olarak yeni bir cadde daha açıyoruz. Tedbirimizi almış bulunuyoruz'' dedi.

Kaplıkaya Cazibe Merkezini gidip görmeden eleştirenlerin kendi kalelerine gol attıklarını söyleyen Keskin, ''Onlar vuvuzela çalabilirler. Birileri sinek gibi vızıldar, biz arı gibi bal yapar, hizmet üretiriz. Bizler bal üretmeye devam edip çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 16:24:04
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 18:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?