2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

KESK'ten Hükümete tepki

Bursa'da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikaların yöneticileri, toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan sıkıntıları dile getirmek için AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na yürüyerek, hükümeti protesto etti. 

Orhangazi Parkı'nda toplanan sendika üyeleri, grup halinde AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na yürüyerek hükümete tepki gösterdi. Çeşitli sloganlar eşliğinde parti binası önünde toplanan sendika üyeleri adına Enerji Sanayi Maden Sendikaları (ESM) Genel Başkanı Kemal Bulut bir açıklama yaptı. Bulut, toplu sözleşme görüşmelerinde emekçilerin sıkıntılarının çözülemeyeceğini gördüklerini ifade etti.

 Anayasa'nın 90. maddesinde yapılan değişiklikle İLO'nun 87, 98 ve 151 sayılı maddeleri gereği toplu sözleşme ve grev haklarının olduğunu söyleyen Bulut, "Bu yıl KESK olarak, 'Oyalanmayacağız, toplu sözleşme hakkımızı kullanacağız' ilkesiyle görüşmelere başladık. Bu görüşmelerin bir orta oyunundan ibaret olduğunu söyledik. Masada sunduğumuz taleplere karşılık bulamayınca, 23-24 Ağustos tarihlerinde sendika yöneticilerimizle Ankara'da bir araya gelerek, siyasi iktidarı emekçilerle toplu sözleşme yapmaya davet ettik. Görüşmelerimizde olumlu sonuç alamayınca, masadan çekilme kararı aldık" dedi. 

Kendilerinin görüşmelerden çekildikten sonra iki oturum daha yapıldığını ve hiçbir sonuç alınamadığını belirten Bulut, "Görüşmeler devam ederken, Bakanlar Kurulu'nun toplanarak tek taraflı olarak kamu çalışanlarının ücretlerinin belirlenmesi ve 2+2 teklifin yenileceğinin açıklanması bizleri haklı çıkarmaktadır. Örgütümüzün aldığı karar gereği bugüne kadar olduğu gibi 'Hak verilmez, alınır' ilkesiyle görüşmelerin son günü olan bugün, Türkiye'nin tüm illerinde üyelerimizle birlikte 'toplu sözleşme masaları' kurduk. Siyasi iktidarı masaya davet ediyoruz. Bunun için kanuni engel yoktur" diye konuştu. 

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, açıklama sonrası çeşitli sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 18:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?