2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

KESK'ten meşaleli protesto

KESK'TEN MEŞALELİ PROTESTO

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, torba yasa tasarısı ile polisin göstericilere uyguladığı şiddeti protesto etti.

Fomara Meydanı'nda toplanan KESK üyeleri, beraberinde getirdikleri meşaleleri ateşleyerek sloganlar eşliğinde AK Parti İl Başkanlığı binası önüne yürüdü. KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem sözcüsü Süleyman Ayyılmaz, Ankara OSTİM'deki patlamada hayatını kaybeden işçilerin ailelerine baş sağlığı dileyerek, patlamanın yeterli güvenlik tedbiri alınmadığı için meydana geldiğini ifade etti. Torba yasanın işçilerin kazanılmış haklarını yok etme yolunda atılan bir adım olduğunu iddia eden Ayyılmaz, torba yasanın meclisten geçmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

3 Şubatta Ankara'da torba yasayı protesto için yaptıkları eylemde polis tarafından orantısız güçle bir müdahaleye maruz kaldıklarını söyleyen Ayyılmaz, "Baskı,şiddet ve cebire dayanan hiçbir şato tarihte de sağlam kalmamıştır" diye konuştu. Milyonlarca emekçinin temsilcileri olarak oluşturulmak istenen polis devletine karşı mücadele ettiklerini savunan Ayyılmaz, "Bizim copumuz, gazımız, tazyikli suyumuz yok. Bu saldırıyı sadece ve sadece mücadele azmimizi bileyen bir harekettir" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

KESK'TEN MEŞALELİ PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 19:39:02
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 09:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?