6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kestane, başına dert açtı!

ULUDAĞ'DA KESTANE TOPLADI, YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Uludağ yolunda ormana bilmeden girerek kestane toplayan Mustafa Sak'a güvenlik güçleri tarafından ilk önce para cezası kesildi ardından parayı ödemediği için yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Yurtdışındaki yakınlarını görmek isteyen Mustafa Sak, "4 kestanenin bedeli bu olmamalı" diyor.

Uludağ yolunda gezmeye çıkan Mustafa Sak, iddiaya göre ormanlık alanda bulunan ağaçlardan yere düşen 4 tane kestaneyi aldı. Bursa Valiliği'nin 21 Temmuz 2009 tarihinde yayınlamış olduğu "Orman içerisine girilmesi her ne suretle olursa olsun yasaklanmıştır" tebliğinden habersiz olan Sak, bir anda güvenlik güçlerini karşısında gördü. Güvenlik güçleri Sak'a, ormana girmenin yasak olduğunu, bunun da yol kenarında bulunan tabelalarla belirtildiğini ve yasağı ihlal ettiğinden dolayı kendisine ceza yazılacağını söyledi.

"Emre aykırı harekette bulunmak" suçundan Kabahatler Kanunu uyarınca 140 lira para cezası kesilen Mustafa Sak, bu cezayı ödemeyip itiraz etti. Bu durumdan haberinin olmadığını, kimsenin kendisini uyarmadığını söyleyen Sak hakkında parayı ödemediği için yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Mahkemeye itiraz dilekçesi yazan Sak, güvenlik güçlerinin kendisine söylediği gibi ormanda herhangi bir uyarı levhasının bulunmadığını ileri sürerek ormana girmenin ise yasak olduğunu bilmediğini ifade ederek, "Bursa Valiliği tarafından böyle bir kararın alındığını bilmiyordum. Ayrıca bana ormana girmenin yasak olduğu konusunda yol kenarlarında levhaların olduğunu söylediler. Ancak ben yolda herhangi bir uyarı levhasına rastlamadım. Zaten ormana girmenin ve kestane toplamanın yasak olduğunu bilsem buralara gelmezdim. Bana sadece para cezası değil, yurt dışına çıkış yasağı bile getirildi. Cezaya itiraz ettim. Adalete güveniyorum. Umuyorum ki bana haksız yere yazıldığını düşündüğüm bu cezadan geri dönülür" dedi.

Elindeki ceza kağıdını ve itiraz dilekçesini saklayan Sak, yazılan cezanın peşini bırakmayacağını söyledi.

ULUDAĞ'DA KESTANE TOPLADI, YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ
ULUDAĞ'DA KESTANE TOPLADI, YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ
ULUDAĞ'DA KESTANE TOPLADI, YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 10:20:03
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 13:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?