6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kestane keyfi ölümle bitti

KESTANE KEYFİ ÖLÜMLE BİTTİ

Bursa'da, kestane pişirmek için yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybederken, 2 kişi ise tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, Demirkapı Mahallesi Demirkapı Caddesi'nde meydana geldi. Eşinden ayrıldığı için annesi Fatma Korkmaz (65) ve çocukları Mert (16) ve Mehmet (10) ile birlikte yaşayan Vedat Korkmaz, havaların soğuması üzerine evin bir odasına kömür sobası kurdu. Aile fertleri, dün akşam 10 yaşındaki Mehmet'in istemesi üzerine kestane pişirmek için sobayı yaktı. Kestane pişirip yiyen aile, daha sonra sobayı söndürerek yattı. Ancak sabaha karşı sobadan sızan karbonmonoksit gazı, aynı odada yatan 4

kişinin zehirlenmesine yol açtı. Gazı ilk hisseden Mert Korkmaz, hemen ailesini uyandırdı. Kardeşi Mehmet ise uyandığında karnının ağrıdığını belirterek ağlamaya başladı. Komşularının otomobili ile Çekirge Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Korkmaz, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Çekirge Devlet Hastanesi'nde müşahede altına alınan baba Vedat Korkmaz'ın durumunun iyi olduğu, Muradiye Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde tedavisi süren anne Fatma Korkmaz'ın ise hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KESTANE KEYFİ ÖLÜMLE BİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 17:51:00
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 19:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?