4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kestanecinin tezgahını yerle bir etti

ZABITA, KESTANECİNİN TEZGAHINI TEKMEYLE YIKTI

Bursa'da zabıta ekiplerinin, mangalda kestane kebabı yapıp satan şahsın tezgahını tekme ve şiddet kullanarak yerle bir ettiği öne sürüldü.

Şehreküstü Meydanı'nda kestane kebabı yapıp satan Bekir Aydemir, tezgahına gelen 6-7 kişiden oluşan Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin kendisine şiddet uyguladığını ileri sürdü. Tekmelerle tezgahının dağıtıldığını, sermayesinin yerlere saçıldığını anlatan Aydemir, "Gelen ekipler hiçbir şey söylemeden direkt tezgahımı dağıtmaya başladı. Kendilerine engel olmak istedim ama dinlemediler. Bana ne ikazda bulundular ne de ceza kestiler. 500 TL'ye yakın zararım var. Bu kadar insanlık dışı muamele olur mu?

Mangalı devirdiler ve çıkan ateşi polis söndürdü. Arkalarına bile bakmadan çekip gittiler. Bugün ev sahibime kirayı verecektim ama malım darmadağın oldu. Kanunlar gereği işlem yapsalardı bu kadar üzülmezdim. Diğer tezgahlara dokunmadılar bile. Çifte standart mı uygulanıyor? Zararımın karşılanması için şikayetçi olacağım. Para kazanmak için illa kanun dışı yollara mı yönelelim?" diyerek tepkisini dile getirdi. Aydemir, vatandaşların bakışları arasında dağıtılan tezgahını topladı.

Zabıta yetkilileri ise Bursa'da son günlerde işportacı ve seyyar satıcıların arttığını vurguladı. Hadisenin rutin denetimler sırasında gerçekleştiğini fakat belirtildiği gibi şiddet kullanılmadığını ifade eden yetkililer, "Mallara el konulması sırasında ekipler ve satıcı arasında gerginlik yaşandığı için ufak bir arbede yaşanmıştır. Şiddet ya da fiili müdahele kesinlikle yapılmamıştır. Ekiplerimiz her zaman bu tür satıcıları uyarırken ya da yaptırım uygularken zorluklarla karşılaşıyor. Her zaman seyyar

satıcılar ve işportacılar mağdur edebiyatı yapıyor. Ekiplerimiz kanuni görevlerini yaparken her an zorlukla karşılaşıyor" açıklamasını yaptı.

ZABITA, KESTANECİNİN TEZGAHINI TEKMEYLE YIKTI
ZABITA, KESTANECİNİN TEZGAHINI TEKMEYLE YIKTI
ZABITA, KESTANECİNİN TEZGAHINI TEKMEYLE YIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 11:52:02
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 12:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?