2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kestel'de fabrika yangını

Bursa'nın Kestel ilçesinde bir otomatik kapı fabrikasında kaynak yapılırken çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek fabrikayı kül etti. 

Edinilen bilgiye göre, Turan Köy yakınlarında Adnan Erdoğan'a ait Ader otomatik kapı fabrikasında öğle saatlerinde kaynak yapılırken kıvılcımın kimyasal maddelerin üzerine sıçramasıyla yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede büyürken, yangına Kestel, İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri su ve köpükle müdahale ettiler. Fabrikada çalışan 27 işçi güçlükle kendilerini dışarı atarken, alevleri gözyaşlarıyla izlediler. Yangın haberini alır almaz fabrikaya gelen müdür Zeynel Gül ise sinir krizleri geçirdi.
 
15 itfaiye ekibinin çalışmasıyla yangın bir saatte kontrol altına alınırken, işyeri yetkilileri itfaiye ekibinin 25 dakikada geldiğini öne sürdü. Fabrika sahibi Adnan Erdoğan, 1 milyon YTL'yi aşkın zarar bulunduğunu söyledi. Fabrikanın iç piyasanın yanısıra Fransa'ya da ihracat yaptığı öğrenildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 14:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?