2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kestel'de Keremcem rüzgarı

Bursa'nın Keles Belediyesi tarafından düzenlenen 42. Kocayayla Şöleni'nde sahne alan Keremcem, hayranlarını coşturdu.

Osmanlı Padişahı 1. Murat'ın otağ kurduğu alan olan Kocayayla'da yapılan şölen, büyük ilgi gördü. 700 yıllık geçmişi olan Kocayayla Şöleni'ne Bursa ve ilçelerinden binlerce vatandaş katıldı. Keles Belediyesi'nin tertiplediği şölen, kına gecesi ile başladı. Daha sonra mahalli kıyafetler içindeki gençler öküzlerin çektiği gelin alayını oluşturdu. Böylece, yörüklerin kağnı arabası ile gelin almaları canlandırıldı. Damat evini temsil eden Bursa Ak Parti milletvekili Mehmet Emin Tutan, gelini kağnı arabasından çıkardı. Şölende birçok folklor ekibinin yanı sıra Azerbaycan topluluğu da gösteri yaptı.

Ayrıca Türk, Çin ve İtalyan mutfağında dünya birincisi olan Keles'li aşçı İrfan Şimşek ve Mustafa Girgin ile Güreş Milli Takımı'na seçilen Mustafa Yıldız ve kayak dalında Türkiye birincisi olan Mustafa Yiğit Kalın'a plaket ve küçük altın verildi.

Azerbaycan topluluğu gösterisini yaptıktan sonra çiçek vermek için sahneye çıkan Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş konuşma yaparken duygulanıp ağladı. Akşam ise Sevcan Orhan ve Keremcem sahne aldı. Keremcem, söylediği şarkılarla hayranlarına unutulmaz saatler yaşattı.
iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 13:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?