4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kestel'de türban krizi

BAŞÖRTÜLÜ KADINI TOPLANTIYA ALMAYAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NE SUÇ DUYURUSU

Mazlumder Bursa Şubesi Başkanı Hasan Ünal, başörtülü bir kadını ilçe danışma kurulu toplantısına almadığı iddia edilen Kestel İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Ünal, TOKİ İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Sevda Can'ın Kestel İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Özcan tarafından tamamen sivil içerikli olan bir toplantıya başörtülü olduğu gerekçesiyle alınmamasını çağdışı bir davranış olarak nitelendirdi. Sevda Özcan'ın toplantıya kendi isteğiyle değil, davet edildiği için gittiğini belirten Ünal, "Sevda Can'ı başörtülü olduğu gerekçesiyle toplantı salonundan atan Kurul Başkanı Ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Özcan, Dünya İnsan Hakları Haftası'nda insan haklarını hiçe sayıp bir kişinin inancından ve cinsiyetinden dolayı ayrımcılık yaparak açıkça insanlık suçu işlemiştir" iddiasında bulundu.

Müdür Gültekin Özcan'ın işlediği suçu açıkça kabul ettiğini de öne süren Ünal, Özcan'ın sivil bir toplantıyı resmi toplantı hükmünde kabul ederek kılık kıyafet yasağına uyduğunu iddia ettiğini söyledi. Gültekin Özcan'ı Sevda Can'dan özür dilemeye çağıran Ünal, Mazlumder'in olayın takipçisi olacağını söyledi.

Başkan Ünal, "Gültekin Özcan'ın işlediği ayrımcılık suçu ile ilgili olarak cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız ve elbette konunun takipçisi olacağız. Ancak adli soruşturmanın yanı sıra idari bir soruşturma gerektiği de açıktır" diye konuştu.

Bursa Valiliği'ni idari soruşturma için göreve çağıran Ünal, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya da seslenerek, "Lütfen bu olaya sessiz kalmayıp suçlular hakkında gerekli işlemi yapınız" dedi.

BAŞÖRTÜLÜ KADINI TOPLANTIYA ALMAYAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NE SUÇ DUYURUSU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 13:35:05
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 15:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?