2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kestel'e sanayi sitesine vize çıktı

KESTEL'DEKİ SANAYİ SİTESİNE VİZE ÇIKTI

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Kestel’e yapılması planlanan Sanayi Sitesi’nin 1/25 bin ve 1/ 5000 ölçekli plan değişikliklerini onayladı.

Büyükşehir Belediye Ocak ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı, Heykel’deki tarihi binada yapıldı. Toplantının başında oturumun usule aykırı olduğunu öne süren CHP’li üyeler salondan ayrılırken, CHP’li Meclis üyesi Osman Ayradilli ve MHP’li üyelerin hazır bulunduğu toplantıda, Kestel’e TOKİ tarafından yapılması planlanan sanayi sitesiyle ile ilgili plan değişiklikleri görüşmeye açıldı. Toplantıda 1/25 bin ölçekli plan itirazlarıyla ilgili açıklama yapan İmar Komisyonu Başkanı Recep Demirhan, planların 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planına aykırılık göstermediğini, yürütmeyi durdurma kararının da toprak koruma amacıyla alındığını hatırlatarak itirazların uygun görülmediğini bildirdi. Demirhan, 1/5000 ölçekli plan değişikliğiyle ilgili olarak da planlarda özel sağlık tesisi olarak görülen alanın sağlık tesisi olarak, 3 akaryakıt istasyonunun planlardan çıkarılması ve planlara eğitim tesisi ve kreş alanı eklenmesi şeklinde tadilatlar yapıldığını kaydetti.

Meclis toplantısında usul yönünden bir sıkıntı bulunmadığını dile getiren Başkan Altepe, toplantılarda Bursa’nın sorunlarının görüşüldüğünü, herkesin katılım kendi görüşünü açıkça söyleyebileceğini açıkladı. Sanayi Sitesi’nin 4 bin esnaf ve 24 meslek kuruluşunu yakından ilgilendirdiğini ve işlerin biran önce yürümesi gerektiğini ifade eden Başkan Altepe, konunun aylardır görüşüldüğünü, gerekli görülen plan değişikliklerinin yapıldığını ifade etti. Toplantıda sanayi sitesi ile ilgili planlar oy çokluğu ile kabul edildi.

KESTEL'DEKİ SANAYİ SİTESİNE VİZE ÇIKTI
KESTEL'DEKİ SANAYİ SİTESİNE VİZE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2011 Pazartesi 17:40:01
Güncelleme :31 Ocak 2011 Pazartesi 17:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?