6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

KETEM'in kapasitesi artıyor

KETEM'İN KAPASİTESİ ARTIYOR

Bursa'da, Kanser Erken Tarama ve Erken Teşhis Merkezi'nin (KETEM) kapasitesi artırılacak.

Tarihi Muradiye Külliyesi'nde faaliyette olan KETEM'de incelemelerde bulunan Vali Şahabettin Harput, merkezin hasta sayısının artırılması için harekete geçti. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan'ın talebi üzerine KETEM'in büyütülmesi için çalışma başlatacaklarının sözünü veren Vali Harput, proje hazırlayacaklarını söyledi.

Rahim ağzı ve meme kanseri başta olmak üzere birçok kanser hastalığının taramasının yapıldığı KETEM'in Güney Marmara Bölgesi'ne hitap ettiğini kaydeden Müdür Dr. Akan, "Çok güzel sonuçlar elde ediyoruz. Vatandaşımız memnun. Tarihi bir binada hizmet vermenin sıkıntıları var. Çünkü yaptığımız her türlü tadilat ve değişiklik için Anıtlar Kurulu'ndan izin almak zorundasınız. Buraya konulacak tıbbi cihazların yerleşiminden montajına kadar her türlü değişiklik ve birtakım tadilatlarda kuruldan izin alma mecburiyeti olduğu için de zaman zaman zorlanıyoruz. Dolayısıyla bu merkeze çok ciddi teknolojik alt yapısı olan cihazları koyamıyoruz. Hem teknik alt yapı anlamında bunları güçlendirmemiz gerekiyor. KETEM olarak çok güzel hizmetler verilmesine rağmen, Bursa ve Güney Marmara ölçeğinde düşündüğümüz zaman, buranın kapasitesinin artırılmasına ihtiyacımız var. Burayı daha büyütmeyi ve daha geliştirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

YENİ MAMOGRAFİ CİHAZI GELİYOR

Kanser hastaların tedavisi için önemli bir cihaz olan mamografi cihazını Bursa'ya kazandıracaklarını dile getiren Dr. Akan, "Bu merkezin büyütülmesiyle ilgili birtakım cihazlara ihtiyacımız vardı. Bunlardan en önemlisi mamografi cihazı. Mevcut cihazımız var, ama yetersiz. Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı'na teşekkür ediyorum. Kendileri bize destek veriyor. Bize ikinci bir mamografi cihazı almak için ihaleye çıktılar. Bugünlerde sonuçlanmasını bekliyoruz. O yüzden bir an önce bu mekana ihtiyacımız var" diye konuştu.

KETEM'İN KAPASİTESİ ARTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 16:05:04
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 17:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?