3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kiboş şarkılarının caz versiyonu

'48. Uluslararası Bursa Festivali', Hollandalı Caz grubu Ropsenberg Trio ile Kibariye'nin aynı sahneyi paylaştığı muhteşem konser ile dünyada bir ilke imza attı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) işbirliğiyle düzenlenen '48. Uluslararası Bursa Festivali', özel sanatçıları sevenleriyle buluşturuyor. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen proje konserinde Hollandalı Caz Grubu Rosenberg Trio ile ünlü sanatçı Kibariye aynı sahneyi paylaştı. Konsere Sezen Aksu şarkılarının ağırlıklı olduğu repertuarıyla başlayan Kibariye, sevenlerine eğlenceli dakikalar yaşattı.

Samimi tavırlarıyla gönülleri fetheden sanatçının ardından Bursalılarla buluşan Rosenberg Trio, çaldıkları eserlerle sanatseverlere müzik ziyafeti çekti. 1974 yılından bu yana Avrupa'da konserler veren Rosenberg kardeşler, Bursa'da da büyük ilgi gördü.

BESAŞ sponsorluğunda gerçekleştirilen konser, Rosenberg Trio ile Kibariye'nin düetleriyle sona erdi. Kibariye'nin şarkılarına doğaçlama olarak eşlik eden Rosenberg Trio, performanslarıyla sanatseverlerden tam not aldı. Hollandalı müzisyenler, Bursa'da böyle özel bir proje konserinde yer almanın kendilerini çok mutlu ettiğini söylediler. Sanatçılar, pozitif enerjisiyle dikkat çeken Kibariye'yi de çok başarılı bulduklarını ifade ettiler.

Doğal tavırlarıyla ve samimiyetiyle hayranlarının gönlünü fetheden Kibariye, dünyada ilk kez Bursa'da hayata geçirilen projenin kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Şarkılarıyla adeta büyüleyen Kibariye, konserde hayranlarıyla da sohbet etti. Konserde darbukasını da ustalıkla çalan Kibariye, hareketli şarkılarında hem oynadı hem de hayranlarını coşturdu.

Bursalılar için özel bir repertuar hazırladığını anlatan Kibariye, "Müzik evrenseldir. Ben caz da dahil olmak üzere her tür müziği dinlerim. Güzel bir konser için Bursa'ya geldim, çok mutluyum" dedi. Konserin ardından Kibariye ile Rosenberg Trio grubuna, başarılı performanslarından dolayı İznik çinisi armağan edildi. Sanatçılar, organizasyonun mimarı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 11:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?