4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kılıç kalkancı Altepe

Bursa Kılıç- Kalkan Folklor ve Turizm Derneği Başkanı Cevdet Kamış, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye kültürel değerlerin yaşatılması yolunda gösterdiği gayretten dolayı teşekkür edip, 10 yaşında kılıç kalkan elbiseli fotoğrafını hediye etti.

Mehter Takımı ile Kılıç Kalkan Ekibi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Başkan Altepe, kültürel bir değer olan mehter ve kılıç kalkanın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için her türlü katkıya hazır olduklarını söyledi.

Bursa Kılıç- Kalkan Folklor ve Turizm Derneği Başkanı Cevdet Kamış da, Başkan Altepe’nin tarihi ve kültürel mirasa verdiği önemin yaptıklarıyla ortada olduğunu belirterek, “Başkanımız seçildikten hemen sonra kılıç kalkan ve mehter ekiplerinin her cuma günü Orhangazi Parkı’nda konser vermesini istedi. Her konserde ilgi daha da artıyor. Bu tür kültürel değerleri halkımızın önüne koymazsak, asırlardır gelen bu gelenekleri gelecek kuşaklara aktaramayız. Bu konuda başkanımızın gayretleri bize güç veriyor” dedi.

Kamış, “Başkanımızın kılıç kalkana olan tutkusu daha küçük yaşta belli oluyor” diyerek, Başkan Altepe’ye 1969 yılında kılıç kalkan elbiseleriyle çekilmiş fotoğrafını hediye etti.

Bursa Mehter Takımı Derneği Başkanı Mesut Özkeser ise Osmangazi Belediye Başkanlığı’ndan bu yana tarihi ve kültürel değerlerin yaşatılması için çalışan ve kendilerine her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 15:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?