3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kılıçdaroğlu ayvayı yedi!

BAKAN ÇELİK'TEN 'AYVA' YORUMU

Devlet Bakanı Faruk Çelik, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gösterilen vefasızlığı kınaması gerektiği yerde politik malzeme olarak kullandığını belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu'na vatandaşlar çok uygun bir şey yaptılar. Yaptıkları uygun şey de, yemesi gerektiği şeyi önüne koydular" dedi.

Bursa İlahiyat Mezunları ve Mensupları Derneği'nin toplantısına katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Fethiye'deki İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarının spordaki tartışmalarla ilgili sorularına yanıt veren Bakan Çelik, 'Başbakan spora siyaset bulaştırdı' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Başbakanın spora hizmet ettiğini belirten Çelik, "Başbakanımız spordan geldiği için altyapının onarımı ve inşasına yoğun bir şekilde destek veriyor. Koskoca, dev bir stadyumun yapılmasına sayın Başbakanımız her alanda katkı sağladı. Ve böyle güzel bir eser ortaya çıktı. Karşılığı bu mu olmalıydı? Bu vefasızlık mı olmalıydı sorusu sorulmalı. Yapılan bu hizmetin ve o provokatif eylemin muhalefet tarafından kullanılması sporun siyasete alet edilmesidir. Yanlış yapan sayın Kılıçdaroğlu'dur" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a gösterilen vefasızlığı kınamak yerine politik malzeme olarak kullandığını ifade eden Çelik, "Yarın kendi başına da gelebilir. Nitekim sayın Kılıçdaroğlu'na vatandaşlar çok uygun bir şey yaptılar. Yaptıkları uygun şey de, yemesi gerektiği şeyi önüne koydular. Ve Sayın Kılıçdaroğlu o ayvayı yiyerek, önümüzdeki süreçte de devam edebilirsin dediler" şeklinde konuştu.

"SİYASETÇİNİN GÖREVİ KAMPLAŞMAK DEĞİL"

Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin siyasi kamplaşmaya yol açtığını söyleyen Çelik "Bu hizmeti yapan insana saygı duyacaksınız. Siz de saygı duyacaksınız. Ana muhalefet partisi olsa da saygı duyacaksınız. Yapılan yanlışlığı bileceksiniz ki, siyasete kalite gelsin. Siz yapılan yanlışa yanlış diyemiyorsanız, nasıl siyasetteki olumsuzluklar giderilecek. Bu kamplaşmadır. Siyasetçinin görevi kamplaştırmak değildir. Milletin ve ülkenin birliğini, dirliğini sağlamaktır" dedi.

Meslek lisesi mezunlarının polis meslek yüksekokullarına girmesinin yolunu açan düzenlemeyle ilgili soru üzerine Çelik, "28 Şubat sürecinde yaşananları milletimiz iyi biliyor. Ve buradaki hedef de İmam Hatip okullarıydı. Tevhid-i Tedrisat çerçevesinde bir eğitim kurumu olan İmam Hatip liselerine dönük Türkiye acımasız bir süreçten geçti. Bugün yapılmak istenen düzenlemeler tüm meslek okullarının mağduriyetini gidermektir. Evin içerisindeki iki çocuğu şu mezun, bu mezun diye Tevhid-i Tedrisat içerisinde ayırmak doğru bir şey midir? Büyük haksızlık değil midir? Onun meydana getireceği depresyonu, olumsuzlukları niye hesap etmiyoruz? Veya bu 10-12 yıllık süre içerisinde bu ayrımcı anlayışın uygulandığı olağanüstü şartlar ve süreçler Türkiye'ye ne fayda getirdi? Milletimiz ne kazandı? Milletimiz nasıl bir duruş sergiledi? Bundan herkesin ibret alması lazım. Şu anda da AK Parti'nin oyları anketlerde yüzde 49-50 oranında görünüyor. Milletin hissiyatıyla ve değer yargılarıyla oynamanın hiçbir yararı yok" ifadelerini kullandı.

BAKAN ÇELİK'TEN 'AYVA' YORUMU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 16:33:01
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 00:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?