3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kimse çakallık yapmasın!

Demokratik açılım çerçevesinde 34 PKK'lının teslim olması sürecinde yaşanan şovu eleştiren AK Parti Bursa milletvekili Hayrettin Çakmak, "Aslanın avından çakallar leş kapmaya çalışır. Bunların da yaptığı odur. Kimse çakallık yapmasın. Bu iş av işi değildir, devletin projesidir. Devletin ciddiyetiyle, vakarıyla ve şefkatiyle bu işi çözeceğiz" dedi.

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin Mudanya yolundaki Emek hattı temel atma töreninde konuşan AK Parti Bursa milletvekili Hayrettin Çakmak, ülke insanını ve ülkeyi düşünerek büyük bir risk aldıklarını ve milli birlik projesine imza attıklarını belirterek, "Çok iyi niyetle devletin büyüklüğüne yaraşır bir adım atık. Bunun istismarı olacaktır. Çok sabırlı olmamız gerekiyor. Ateş düşmüş yürekler var. 40 bin şehidimiz var. Ama sonuçta Türkiye'nin kaybettiği 40 bin vatan evladı var. Maddi kayıplar cabası.

Yıllık ortalama 16 katrilyonu teröre harcamışız. 25 yılda 400 trilyonu aşıyor. Bizim 2009 bütçesinde devletin yaptığı yatırım 11,7 katrilyon. Bu rakamları biz ekonomiye aksettirirsek 3 yılda bir tane işsiz bulamazsınız. İşçi, memur ve emeklinin maaşı bu seviyede. 40 bin vatan evladını kaybettik" dedi.

Hiç kimsenin endişelenmesine ve korkuya kapılmasına gerek olmadığını ancak bu işin de istismar edileceğini anlatan Çakmak, "Bu iş, katkı koyması gerekip koymayanlara rağmen çözülecektir. Bu süreç sonunda ilk parçalanacak parti ne kadar nümayiş yaparsa yapsın ona rağmen çözülecektir. Kararlıyız. Dünya konjonktürü bizden yana. Dün Leyla Zana'ya hapiste ödül veren Avrupa uzak duruyor. Fransa tutuklamaya başladı. ABD uyuşturucu paralarını dondurdu. Bizim muhatabımız vatandaşımızdır. Terörün yandaşları,

yatakçıları bizim muhatabımız olamaz. Devlet bu işi vakarına, ciddiyetine, tarihten gelen güçlü birikimine yakışır şekilde çözecektir. Olup bitenler sonucu tıkar. İşte devlet durdurdu. "Size nümayiş yaptırmayız" dedi. Bunlar ciddiye alınacak olaylar değildir. Benzetme yapmak gerekirse, aslanın avından çakallar leş kapmaya çalışır. Bunların da yaptığı odur. Kimse çakallık yapmasın. Bu iş, av işi değildir. Bu devlet projesidir. Devletin ciddiyeti, vakarı, şefkatiyle bu işi inşallah çözeceğiz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 16:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?