6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kimsesizlere aş, iş ve eğitim sunacak

İŞADAMINDAN ÖRNEK KOMPLEKS

Bursa'da hayırsever iş adamı Mustafa Kırcı, yardıma muhtaç ve kimsesizlerin hem barınıp, hem de meslek sahibi olabilecekleri eğitim kompleksinin protokolünü Vali Şahabettin Harput ile birlikte imzaladı.

Bursalı hayırsever işadamı Mustafa Kırcı tarafından yaptırılan ve içinde barınma evi ve aş evinin de yar alacağı eğitim kompleksinin protokolü için valilikte tören düzenlendi. Yıldırım ilçesi, Beyazıt Mahallesi Kartal Sokak'ta inşa edilecek binanın 15 ayda tamamlanması hedefleniyor. Zemin katının aşevi olarak kullanılacağı binanın birinci katında fakir ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için meslek edindirmeye yönelik eğitim salonları bulunacak. Binanın 2. ve 3. katlarının ise barınma evi olarak kullanılacak.

Bursa'da göreve başladığı günden beri hayırsever vatandaşların örnek işlerine şahitlik ettiğini ifade eden Bursa Valisi Harput, vatandaşların çoğunlukla kendilerine iş bulma ve barınma yeri temini için müracaat ettiklerini kaydederek, bu konuda pek çok proje geliştirdiklerini söyledi. Vali Harput, ihtiyaç sahibi ve kimsesiz vatandaşların hem meslek edinmeleri hem de barınma ihtiyaçlarını aynı anda karşılayacak bir proje üzerinde işadamı Mustafa Kırcı ile mutabakat sağladıklarını dile getirdi.

Proje hakkında bilgi veren Vali Harput, "Hayırsever Mustafa Kırcı tarafından İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne hazırlatılan projeye göre Bursa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kimsesizler Evi, Aşevi ve Eğitim Hizmet Binası anahtar teslimi inşa edilecek. Binanın kullanma hakkı ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na devredilecektir. Binaya, Bursa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kırcılar Kimsesizler Evi, Aşevi ve Eğitim-Hizmet Binası'' adı verilecek" dedi.

Bursalı işadamı Mustafa Kırcı ise ülke genelindeki pek çok işsizin büyük bir çoğunluğunun hiç bir meslek sahibi olmayan insanların oluşturduğuna vurgu yaparak, "Ülke genelinde kalifiye eleman bulmakta da zorlanılıyor. Sonra da işsizlerimiz var diye üzülüyoruz. Bunların çoğunun işsizliği mesleksiz oluşlarından kaynaklanıyor. Sonuçta mesleği olmayan, çalışmayan insan da bir süre sonra tembelleşiyor. Tembelleşen insan iş beğenmemeye, hazır iş istemeye başlıyor. Bundan dolayı yüzde 10'lara varan oranlarda işsizlerimiz oluyor. Eminim ki işsiz kişilere meslek kazandırılsa bir çoğu iş bulacak. Bu yönde ufak bir adım atıyoruz. Umarım hayırlı olur" diye konuştu.

İŞADAMINDAN ÖRNEK KOMPLEKS
İŞADAMINDAN ÖRNEK KOMPLEKS
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 16:59:01
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 18:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?