3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kimsesizlerin sığınağı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kimsesiz ve evsiz vatandaşlar için kapılarını açan barınma evi, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen vatandaşları ağırlıyor.

Ankara yolunda eski Köy Hizmetleri binasında hizmet veren barınma evi, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. Açıldığı günden bu yana dolup taşan barınma evi, kapasitesinin üzerine çıkarak 155 kişiye sıcak yuva imkanı sunuyor.

Bursa merkezde yaşayanların yanı sıra Yenişehir ve Orhangazi ile Tokat, İstanbul, Trabzon, Samsun, Balıkesir, Konya, Artvin, Van, Çanakkale ve Diyarbakır gibi kentlerden gelenler de barınma evinden yararlanıyor.

Sokaklarda yaşayan, mağdur durumda kalmış ve evi olmayan vatandaşların barınması amacıyla 2005 yılından bu yana barınma evi hizmetini sunan Büyükşehir Belediyesi, kış dönemi boyunca barınma evinden yararlanacak misafirlerinin giyim, gıda ve temizlik başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Barınma evinde sürekli kalan bir sorumlu, doktor, hemşire, bilgisayar elemanı, güvenlik görevlisi, temizlik personeli ve şoför olmak üzere ortalama 20 personel, 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Barınma evinde kalanlar, burada her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını vurgulayarak, yetkililere teşekkür ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 14:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?