29
Nisan
2024
Pazertesi
BURSA

'Kır Evleri Projesi' onaylandı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ'da yapılması planlanan Bungalov tipi kır evlerinin mimari projelerinin Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce onaylandığını belirtti.

Vali Harput, evlerin tabiata uyumlu olması maksadıyla ahşaptan yapılacağını kaydetti. Vali Harput, binaların, ısı kaybını önlemek için çatı ve duvarlarında izolasyon malzemesi (taş yünü) kullanılacağını da belirtti. Uludağ ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Harput, "Kır evlerinin mimari projeleri Bursa Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunun uygun görüşüne müteakip Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce onaylanmıştır. Uludağ da yaz sezonunu geçirmek isteyen vatandaşlarımızın kullanımı için planlanan ve ihalesi yapılan kır evleri Uludağ'a fayda sağlayacak" dedi.

Vali Harput, evlerin Çobankaya ve Sarıalan'a yapılacağını kaydederek, "Bungalov tipi kır evlerinin 4'ü 84 m2 taban oturtma alanına, 22'si 52 m2 taban oturma alanına, 34'ü ise 44 m2 taban oturma alanına sahip. Toplam 60 ev olacak. Kır evlerinin içerisinde banyo, tuvalet, yatak odası, yaşam alanı (oturma odası) ve teras bulunacak" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2013 Çarşamba 18:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?