4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kirasını ödemedi ama ihaleyi aldı

Bursa'da, servis ve filo taşımacılığı yapan Kuşak Turizm, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin araç kiralama ihalesini kazandı.

Bursa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden 2005 yılında Uludağ'daki bakanlık misafirhanesini kiralayıp, 2.5 yıl kira ödemeyen Kuşak Turizm, Milli Park Müdürlüğü ile 300 bin liralık kira borcunu ödemediği için mahkemelik olurken, Meclis Başkanlık Divanı üyeleri, Grup Başkanvekilleri ile İhtisas Komisyonları başkanlarına tahsis edilen 54 adet Passat aracın kiralama ihalesini kazandı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne toplam 54 adet Volkswagen Passat araç kiraya veren Kuşak Şirketler Grubu'nun sahibi Mehmet Akkuş, yaptığı açıklamada, TBMM'nin araç kiralama ihalesini bir Bursa firması olarak kazanmış olmalarından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Akkuş, "Kendi alanımızda verdiğimiz hizmette Bursa sınırlarını aşmış ve ülke genelinde pek çok ilde çalışmalar yapıyorduk. Şimdi de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne araç kiralamak suretiyle hizmet ağımızı daha da genişlettik. Bundan dolayı Bursamız adına büyük gurur duyuyoruz" dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir araç kiralama hizmeti satın aldığını ifade eden Akkuş, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Vokswagen Passat marka tam donanımlı 2009 model olmak üzere toplam 54 adet sıfır araçlar verdik. Bu araçlar Başkanlık Divan Üyeleri, Grup Başkan Vekilleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi İhtisas Komisyonu başkanlarınca makam aracı olarak kullanılacak" şeklinde konuştu.

Uludağ Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri ise, 2005 yılının ikinci yarısından itibaren Oteller Bölgesi'nde Bakanlık Misafirhanesi olarak kullanılan binanın kira bedellerini ödemeyen Kuşak Turizm'in 2008 yılı Kasım ayında jandarma marifeti ile tahliye edildiğini söyledi. Yaklaşık 2.5 yıldır kira ödemeyen Kuşak Turizm'in 300 bin liranın üzerindeki kira borcunun tahsili için icra işlemi başlattıklarını belirten Milli Park Müdürlüğü yetkilileri, kiracının açtığı yürütmeyi durdurma davasını kaybettiğini, ancak yeni ihale kanununa göre bir bakanlıkla hukuki sıkıntısı olan bir firmanın başka bir bakanlığın ihalesine girmesinde mahzur bulunmadığını bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 18:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?